Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Rizota

Rýže s pečeným patizonem

Uvařeno
bez lepku
bez sóji
bez cukru
bez vajec
sezóna léto

Máte patizon a nevíte, jak byste ho připravili? Vyzkoušejte tento jednoduchý a přitom velmi lahodný recept a určitě si pochutnáte.

Ingredience
  • bílý patizon
  • celozrnná rýže basmati
  • olej
  • červená cibule
  • koření Holy Veggie Sonnentor
  • červená jalapeňo paprička
  • fazole cannellini
  • žlutá divoká cherry rajčata
  • jablečný ocet
  • sůl
  • pažitka

Jana se dostala na váhu téměř 100 kilo. Mohl za to životní styl i snížená funkce štítné žlázy. Ve svém příběhu píše, ...

Jak připravit pečený patizon s rýží a fazolemi

  1. Patizon (musí být oloupaný) a cibuli nakrájejte na stejné kostičky. Vložte do mísy, ochuťte olejem, solí a kořením Holy Veggie. Promíchejte
  2. Plech vyložte pečicím papírem a na něj dejte ochucený patizon tak, aby byl v jedné vrstvě a vložte do vyhřáté trouby. Pečte do zlatova.
  3. Do pánve olej, vařené fazole a jalapeňo. Jemně orestujte. Upečený patizon přidejte na fazole a promíchejte.
  4. Nyní přidejte cherry rajčata, která musí zůstat celá, stačí je jen prohřát.
  5. Uvařte rýži a přidejte ji ke zbytku do pánve. Osolte a přidejte jablečný ocet. Promíchejte. Posypejte pažitkou a podávejte.
Cukroví bez cukru?
Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to

Praktické

  • Rajčátka musí zůstat v celku, v ústech prasknou a je to dobrota.
  • Podávejte teplé nebo vlažné.
  • Rajčata jíme pouze v sezóně a pokud jsme zdraví. Při potížích s klouby a ledvinami rajčata vynecháváme

Obměna

  • Můžete použít i žlutý patizon, ten pak nemusíte ani loupat.
  • Místo rýže můžete použít jakoukoliv obilovinu.
  • Použijte jakékoliv bylinky a koření dle vaší chuti. Mě bylinková směs Holy Veggie od Sonnentoru opravdu nadchla.

Děti

  • S menším množstvím oleje a soli a bez jalapeňa a pikantního koření vhodné pro děti od 2 let.

PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?

11 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Kamarádka nám dala bílý patizon že zahrádky a poradila nám, ať ho neloupeme. A opravdu to nebylo potřeba! (ale patizon z obchodu měl tvrdší slupku.)

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Daikon v bílé omáčce

Tento recept kombinuje jemný daikon s lahodnou krémovou omáčkou, což vytváří harmonický pokrm plný chutí. Miluji daikon připravený tímto způsobem, má úplně...

Těstoviny pici s fazolovou omáčkou

Toskánsko je region známý po celém světě nejen pro své umělecké a přírodní krásy, ale také pro své bohatství jídla a vína. Mezi tradiční toskánské recepty ...

Rýže s cizrnovou trhanicí

Směs rýže a drobenky z cizrnové mouky – netradiční příloha k zelenině a omáčkám. Vyzkoušejte a dejte vědět, jak vám chutnalo.

Kořeněný patizon

Lahodný a jednoduchý pokrm, který spojuje jemnou chuť zeleniny s voňavým kořením. Další tip, jak využít v kuchyni úrodu patizonů.

Rýže s hráškem a mátou

Rychlá rýže s čerstvým hráškem. Jednoduchý, banální recept, který je ovšem zároveň bohatý na chutě. Určitě vás nezklame, hrášek a máta je neskutečně výborn...

Prasorizo – řecký pórek s rýží

Prasorizo je přirozeně veganské jídlo, které je syté a plné chuti. Tato řecká klasika je vyrobena z hrstky jednoduchých surovin a je z ní lehký a zdravý ob...