Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Rizota

Rýže s pečeným patizonem

Uvařeno
bez lepku
bez sóji
bez cukru
bez vajec
sezóna léto

Máte patizon a nevíte, jak byste ho připravili? Vyzkoušejte tento jednoduchý a přitom velmi lahodný recept a určitě si pochutnáte.

Ingredience
  • bílý patizon
  • celozrnná rýže basmati
  • olej
  • červená cibule
  • koření Holy Veggie Sonnentor
  • červená jalapeňo paprička
  • fazole cannellini
  • žlutá divoká cherry rajčata
  • jablečný ocet
  • sůl
  • pažitka
Je to věčné ženské téma – bolestivá menstruace, premenstruační syndrom….
Je to zkrátka náš ú...

Jak připravit pečený patizon s rýží a fazolemi

  1. Patizon (musí být oloupaný) a cibuli nakrájejte na stejné kostičky. Vložte do mísy, ochuťte olejem, solí a kořením Holy Veggie. Promíchejte
  2. Plech vyložte pečicím papírem a na něj dejte ochucený patizon tak, aby byl v jedné vrstvě a vložte do vyhřáté trouby. Pečte do zlatova.
  3. Do pánve olej, vařené fazole a jalapeňo. Jemně orestujte. Upečený patizon přidejte na fazole a promíchejte.
  4. Nyní přidejte cherry rajčata, která musí zůstat celá, stačí je jen prohřát.
  5. Uvařte rýži a přidejte ji ke zbytku do pánve. Osolte a přidejte jablečný ocet. Promíchejte. Posypejte pažitkou a podávejte.

Praktické

  • Rajčátka musí zůstat v celku, v ústech prasknou a je to dobrota.
  • Podávejte teplé nebo vlažné.
  • Rajčata jíme pouze v sezóně a pokud jsme zdraví. Při potížích s klouby a ledvinami rajčata vynecháváme

Obměna

  • Můžete použít i žlutý patizon, ten pak nemusíte ani loupat.
  • Místo rýže můžete použít jakoukoliv obilovinu.
  • Použijte jakékoliv bylinky a koření dle vaší chuti. Mě bylinková směs Holy Veggie od Sonnentoru opravdu nadchla.

Děti

  • S menším množstvím oleje a soli a bez jalapeňa a pikantního koření vhodné pro děti od 2 let.

PS: Jde hubnout a normálně jíst? Pojď to zjistit! 😁

Tisíce lidí s námi shodily 5 kg za 14 dní. Jak to? Máme totiž chutný hubnoucí jídelníček s výbornými recepty, videa, jemné cvičení - a živou podporu! Už za 2 týdny uvidíš výsledky. Mrkni na výzvu Hubneme do plavek a naskoč!

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?

10 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Kamarádka nám dala bílý patizon že zahrádky a poradila nám, ať ho neloupeme. A opravdu to nebylo potřeba! (ale patizon z obchodu měl tvrdší slupku.)

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Prasorizo – řecký pórek s rýží

Prasorizo je přirozeně veganské jídlo, které je syté a plné chuti. Tato řecká klasika je vyrobena z hrstky jednoduchých surovin a je z ní lehký a zdravý ob...

Cajunské světlé chilli

Chutná a kořeněná a také rychle připravená, to jsou důvody, proč je směs Cajun jedna z mých nejoblíbenějších.

Teplý vánoční předkrm

Přestože brokolice Romanesco nepatří mezi tradiční česká vánoční jídla, určitě nikoho nezklame a na vánočním stole si najde své místo. Už jen proto, že jej...

Červené fazole s čekankou

Vyzkoušejte tuto výbornou směs fazolí a čekanky, kterou skvěle doplňuje pečená dýně a pohanka. Určitě si pochutnáte.

Pečené kuskusové kuličky s šafránem

Lahodné kuličky vonící šafránem a k tomu osvěžující dip. Tento letní recept je vhodný jako lehký oběd nebo večeře a jistě potěší každého strávníka.

Podzimní pohanka

Pohanka je skvělá pseodobilovina se zahřívacím efektem a je proto vhodná pro chladné dny. Zkuste ji v této úpravě s pečenou zeleninou, houbami a fazolemi.