Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Místo masa

Rýžová kaše s červenou řepou a wasabi

Uvařeno
bez lepku
sezóna léto

Super snídaně pro pozdní léto a začátek podzimu. Tahle porridge vám určitě trochu připomene sushi. Velký podíl na to má gomasio, tamari a wasabi.

Ingredience
1 porce
  • 80 g kulaté rýže
  • 1 malá červená řepa
  • pár plátků červené cibule
  • 3 červená cherry rajčata
  • petržel nať
  • ume ocet
  • tamari
  • gomasio
  • wasabi
  • sůl

    S Jíme Jinak jsem už tři roky. Podařilo se mi vysadit antikoncepci a zlepšit si zásadně zdraví. Změna jídelníčku mi p...

    Jak připravit kaši z rýže s červenou řepou a wasabi

      1. Vařte rýži po dobu 1 hodiny a 30 minut v režimu porridge v rýžovaru, nebo v hrnci tak, jak jste zvyklí.
      2. Nakrájejte červenou řepu na kostky, polijte trochou ume octa, podlijte vodou a vařte do měkka.
      3. Po uvaření rýže naservírujte do misky, přidejte  červenou řepu i se šťávou, která zůstala po uvaření. Ochuťte tamari, gomasiem a čerstvou petrželkou. Navrch nakrájíme rajčata a červenou cibuli.
      4. Sušené wasabi smíchejte s vodou a dejte trošku navrch kaše.

    🚀Začíná jarní očista - tento týden!
    Proměň se ze zimní medvědice v jarní gazelu! 😁

    Ráno plná energie, pleť jen září, oblečení ti padne a tělo šlape jako hodinky - Pojď do toho!

    Praktické

    • Červenou řepu vaříme s umeoctem, protože si zachová krásnou červenou barvu.
    • Wasabi osobně používám v prášku sušené, rozmíchám s troškou vody podle potřeby.

    Obměna

    • Obměn na rýžovou kaši je nekonečný. Namíchejte si tu vaši.

    Děti

    • Vhodné pro děti od dvou let, menším ubereme sůl a nedáváme wasabi, umeocet, gomasio ani sojovou omáčku, miminkům nedáváme ani rajčata.

    🌱 PS: Začni svou jarní proměnu!

    Probuď energii a uprav jídelníček. Uvidíš, že i na jaře se můžeš cítit skvěle! Začínáme 8 týdenní Jarní očistu. Přidej se do skvělé party - už za pár týdnů uvidíš výsledky.

    Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?

    13 lidí už poděkovalo za článek.

    Komentáře

    Jaroslav Hlávka
    25. 9. 2024

    Po více jak roce je zpět tato výborná snídaně ❤️

    Kateřina
    21. 8. 2023

    Normálně mi stačí ke snídani polívka, ale dneska mě zlákal tenhle recept a jsem nadšená! Je to úplně vynikající😋

    Ukázat další komentáře

    Vyzkoušejte také

    60
    3

    Podzimní rýžová kaše

    Podzimní rýžová kaše, která vás zasytí a zahřeje. Pokud máte rádi dýni a houby, určitě si pochutnáte. Vyzkoušejte a posuďte sami.

    Sekihan se špízy

    Jednoduchý recept inspirovaný Japonskem, to je sekihan – červené adzuki s rýží. Se zeleninovými špízy s tempehem je vynikající! Tradice servírování r...
    15
    2

    Rýžový krém s houbami a tofu

    Jednoduchý, rychlý, bezlepkový pokrm, ve kterém křupavé tofu krásně kontrastuje s hedvábnou strukturou rýžové kaše, to vše báječně doladěné výraznou omáčko...

    Ostro kyselá pikantní polévka

    Vydatná pikantní polévka vonící kořením, ve které se příjemně snoubí kyselá a ostrá chuť.

    Houbové congee

    Kaše jsou jednoduché, dají se obměňovat do nekonečna, mohou být tedy pokaždé jiné a člověka nikdy nemůžou omrzet. Pokud patříte mezi milovníky hub, nenecht...

    Tofu s rýží, čočkou a zeleninovou zálivkou

    Lahodné, bezlepkové, rychlé, barevné, chutné … Tofu s tímto dipem je pochoutka. Dip lze přizpůsobit podle sezóny a dostupné zeleniny.