Domů > Zdravé recepty > Slané chuťovky

Rýžové kuličky Ammini Kozhukattai

Uvařeno

Vaše nastavení osobních údajů (cookies) nám zakazuje přehrávat videa.
Ale nebojte se. Jakmile videa povolíte, přehrajeme je.

Zásady cookies
bez lepku

Ammini Kozhukattai jsou rýžové knedlíčky vařené na páře. Jsou vhodné jako zdravá slaná chuťovka, skvěle se budou vyjímat na svátečním stole a můžete jimi překvapit svoji návštěvu.

Ingredience
  • 1 hrnek rýžové mouky
  • olej
  • vařící voda
  • strouhaný kokos
  • sušené listy kari
  • černé hořčičné semínko
  • kurkuma
  • sůl

První fotky soutěžících v plavkách jsou tu! A je skutečně nač se dívat, někteří poslali neuvěřitelné “před̶...

Jak připravit rýžové knedlíčky Ammini Kozhukattai

  1. Dejte vařit vodu.
  2. Do mísy nasypte rýžovou mouku, přidejte trochu soli a lžičku oleje. Postupně přidávejte vařící vodu a míchejte.
  3. Vodu do těsta přidávejte postupně. Těsto musí být měkké, ale ne lepivé. Hněťte nejprve vařečkou, abyste se nespálili a po chvilce rukama.
  4. Dejte vařit do hrnce vodu, navrch dejte pařák a přikryjte poklicí. Vnitřek pařáku potřete olejem.
  5. Rukama tvořte malé kuličky o velikosti oříšku nebo trochu větší. Dejte kuličky na talíř pokapejte olejem a promíchejte. Vložte kuličky na pařák a pod poklicí vařte 10 minut.
  6. Na suchou pánev dejte strouhaný kokos, hořčičné semínko, kurkumu, trošku soli a sušené kari listy. Lehce osmahněte, přidejte trošku oleje a vařené kuličky vhoďte do pánve. Promíchejte, aby se obalily.
Cukroví bez cukru?
Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to

Praktické

  • Při tvoření kuliček si dejte do dlaní trošku oleje a kuličky tvořte mastnýma rukama.
  • Tyto kuličky jsou snack, slaná pochoutka a určitě se při slavnostech budou hodit na každý stůl.
  • Listy kari jsou ze stromu Murraya koenigii nebo Bergera koenigii, je to tropický a subtropický strom z čeledi Rutaceae, původem z Asie. V indických receptech se s nimi setkáte velmi často.

Obměna

  • Směs na obalení si můžete upravit podle své chuti, můžete přidat třeba oblíbené pikantní koření. Nevynechte ale kokos, sušené listy kari a hořčičné semínko.
    
    

Děti

  • Pro větší děti.

PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?

20 lidí už poděkovalo za článek.

Buďte první, kdo napíše komentář

Vyzkoušejte také

Zlaté koule

Tyto koule můžete použít i jako jídlo do ruky, na párty, pohoštění, jsou skvělé jak studené, tak teplé. Jsou bez lepku, masa i vajec a jejich příprava je r...

Kuličky z quinoy (bezlepkové)

Tyto kuličky můžete použít do teplých pokrmů, místo těch klasických masových. Výborné jsou i vychladlé na různá pohoštění s jakýmkoliv dipem.

Fazolová pomazánka tří pepřů

Pokud máte rádi různé pomazánky, myslím, že tahle bude vám chutnat. Vychutnejte si ji třeba s kváskovým chlebem nebo plackami jako rychlou a zdravou svačin...

Yaki Onigiri

Tento recept nás zavede do Japonska. Yaki onigiri jsou japonské opékané rýžové kuličky s náplní, jejichž příprava sice vyžaduje trošku času a úsilí, ale vý...

Sváteční rýžové krokety (fotopostup)

Tento recept možná na první pohled vypadá složitě, ale nenechte se zastrašit. Vše si předem připravte a půjde to jako po másle. Odměnou vám budou chutné kř...

Houbové bezlepkové kuličky

Tyto chutné bezlepkové kuličky můžete použít k těstovinám, k salátu nebo třeba jen tak na zobání.