- uvařená cizrnová pomazánka viz recept
- nastříhaná řeřicha
- rýžový chlebíček, krekr nebo knäckebrot nebo jiné pečivo (kváskový chléb)
- citrón (nemusí být)
Jak připravit cizrnový chlebíček
- Chlebíčky jsou křehké a lámou se, proto na ně při mazání pomazánky netlačíme, spíše na ně pomazánku položíme.
- Navrch nasypeme řeřichu. Kdo chce, může si navrch kápnout trochu čerstvého citronu.
Co takhle recept na štíhlejší já? Dárkový poukaz na kurzy zdravého vaření - jediný dárek, po kterém váha jde dolů a nálada nahoru!
Prohlédnout
Praktické
- Na jednodenní výlet není potřeba se extra trápit s chlazením pomazánky. Před cestou ji vezměte z lednice a na výletě snězte. Pokud by ale s vámi cestovala celý den nebo dva ve velkém teple, určitě sáhněte po cestovní ledničce.
- Extrudované chlebíčky “polystyreny” nejsou příliš vhodné, pouze výjimečně jako svačinka např. na výlet, ale ne běžně.
Obměna
- Chlebíček můžete namazat i jinou pomazánkou.
- Obložit ho můžete syrovou zeleninou – okurka, ředkvička, salát aj.
- Posypat ho můžete nasekanými čerstvými bylinkami, klíčky nebo výhonky.
Děti
- Pokrm je vhodný pro děti od 1,5 roku, pokud už dítě běžně jí luštěniny. Šetříme se solí, tukem a kořením. Jídlo můžete vařit společně, ale solit malinko, pro dítě odebrat porci a pro sebe teprve dochutit.
PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Komentáře
Dobrý den,
snažím se tak trochu zorientovat v této stravě, máte nějaký seznam HOTOVÝCH VÝROBKŮ, které jsou v pořádku? Které lze koupit v obchodě? Instantní kaše, pečivo, sušenky…cokoliv, co lze sníst, když zrovna nemám čas vařit. Již několikrát jsem zkoušela se stravovat podle vašich doporučení, ale vždy to ztroskotalo na tom, že jsem nestihla připravit jídlo a pak již při velkém hladu ,,podlehla”. Děkuji moc
Dobrý den,
myslíte si, že je dobrá volba k této vynikající pomazánce knackebrot? Když se dívám na složení: žitná celozrnná mouka (84 %), semena sezamu (10 %), jedlá sůl – tak si říkám, že je to dobrá volba (i když podle procenta složení je tam asi příliš soli). Doma jsme si ho oblíbili. A měla bych ještě jeden dotaz. V žádném receptu nebo doporučení jsem nenašla rýžový olej, četla jsem o něm velkou chválu, jste stejného názoru?
Děkuji za odpověď.