Domů > Zdravé recepty > Zelenina a saláty

Salát s limetkovou zálivkou a vlčím mákem

Uvařeno
bez sóji
sezóna léto

Vlčímu máku se u nás na zahradě daří lépe než všem původně plánovaným květinám a zelenině. A protože jeho lístky jsou krásně barevné a jedlé, přidáváme je všude tam, kde jim neublíží teplo a kde budou krásně vypadat. Jejich chuť je tak jemná, že je tam spíš uvidíte než ucítíte. Na návštěvu to rozhodně udělá dojem.

Ingredience
pro 4 porce
  • 2 listy hlávkového salátu
  • 2 ředkvičky
  • 2 polníčky
  • 2 listy ledového salátu
  • 4 květy vlčího máku
  • 2 lžíce rostlinného jogurtu
  • šťáva z 1/2 limetky

Po dvou potratech jsem už nedoufala v úspěch, ale díky změně stravy jsem znovu otěhotněla a narodil se nám krásný zdr...

Postup
  1. Omyjeme zeleninu a nakrájíme na menší kusy, ředkvičky nakrájíme na plátky.
  2. Z květů vlčího máku obereme jen květní plátky, středy s pylovými tyčinkami a pestíky odstraníme.
  3. Do mísy dáme všechnu pokrájenou zeleninu, přidáme jogurt a šťávu z limetky a dobře promícháme.

Obměna

Ráda přidávám čerstvé bylinky. Do takového salátu přidávám jednou kopr, jindy koriandr nebo čerstvou mátu. Prostě co zahrada dá.

🚀Začíná jarní očista - tento týden!
Proměň se ze zimní medvědice v jarní gazelu! 😁

Ráno plná energie, pleť jen září, oblečení ti padne a tělo šlape jako hodinky - Pojď do toho!

Děti

Salát dáváme dětem cca od 2 let, menším dětem dáme syrovou zeleninu zvlášť. Ředkvičky většinou malé děti odmítají.

🌱 PS: Začni svou jarní proměnu!

Probuď energii a uprav jídelníček. Uvidíš, že i na jaře se můžeš cítit skvěle! Začínáme 8 týdenní Jarní očistu. Přidej se do skvělé party - už za pár týdnů uvidíš výsledky.

Se změnou jídelníčku jsem se zbavila mnoha zdravotních potíží, se kterými si medicína nevěděla rady 30 let. Jídlo, vaření, psaní a šíření zdravého životního stylu se stalo mojí vášní. Je mi čím dál lépe a konečně mám své zdraví ve svých rukách. Celý příběh

8 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Mila Beata
22. 10. 2024

Mnaaaaaaaaaam ♥️ kratce rychle aktualne
Velmi jednoduche a přitom pětihvězdičkový luxus

Vidíte, Neli, a já měla pocit, že už jsou na stránkách naše mističky okoukané. Jenže další nádobí už by ani nebylo kam dát :-)

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Nakládaná cuketa – kvašáky

Cuketové kvašáky nám moc chutnají. Vlastně sotva poznáme rozdíl od okurkových. Naučila nás je kamarádka Jitka, a protože máme vždycky víc cuket než okurek,...

Nakládaná cuketa – na delší skladování

Cuketové kvašáky jsou rychle hotové a chtějí také celkem rychle zkonzumovat. Je tu však jednoduchá finta, jak si je připravit trvanlivé na celou zimu, když...

Ředkvičky naložené v nálevu s ume octem

Vodní pickles s ume octem je velmi jednoduché a velmi chutné. Skvěle se hodí pro případ, že vám vyroste mnoho ředkviček najednou a nestíháte je konzumovat....

Letní salát s jedlými květy

Letní saláty jsou jednoduché a krásné. Jedlé květy jim dodají na eleganci a některé i na vůni a speciální chuti. Jako třeba žluté denivky, které vůní připo...

Nakládaný patizon à la kvašáky

Patizonové kvašáky jsou snadné na výrobu a je to skvělý způsob, jak zužitkovat nadúrodu nebo jak zpracovat tužší kousky. Patizon sám o sobě nemá výraznou c...

Kvašáky – nakládané okurky

Okurkové kvašáky jsou velmi zdravé a skvěle osvěží každé jídlo.  Příprava je jednoduchá a můžete si tak připravit zásobu laktobacilů na celý další rok. Sna...