Domů > Zdravé recepty > Zelenina a saláty

Salát z kvašené zeleniny

Uvařeno
bez lepku
bez sóji
sezóna jaro

Kvašená zelenina je pro naše trávení velice prospěšná a může být klidně zamíchaná jen do salátu.

Ingredience
pro 4 porce

  • miska kvašené zeleniny nebo zelí
  • půlka čínského zelí

Nadšení střídají slzy. Tak nějak by se daly popsat moje začátky, když jsem doma udělala revoluci a začala jíst jinak....

Postup
  1. Kvašenou zeleninu nakrájíme nahrubo.
  2. Čínské zelí nakrájíme na nudličky.
  3. Dáme do mísy a společně rukama promneme.

Praktické

  • Můžeme podávat hned, nebo můžeme salát zatížit a nechat pár hodin na lince uležet.
  • Pro labužníky lze přidat lžíci rostlinné smetany.
Kombinujeme

Syrový salát by neměl tvořit celý oběd, proto salátek využíváme jako osvěžující přílohu k hlavnímu jídlu. Kombinovat ho můžeme bez obav se všemi obilovinami a luštěninami.

Obměna
  • Ke kvašené zelenině můžeme přidat jakoukoli jinou zeleninu.
  • Výborná je kombinace se špičatým zelím, strouhanou kedlubnou, daikonem nebo vodnicí či mrkví.

🌱 PS: Začni svou jarní proměnu!

Probuď energii a uprav jídelníček. Uvidíš, že i na jaře se můžeš cítit skvěle! Začínáme 8 týdenní Jarní očistu. Přidej se do skvělé party - už za pár týdnů uvidíš výsledky.

Zdravé recepty, zdravé vaření a životní styl. Tisíce receptů zdarma. Co víme, sdílíme! :-)

7 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Mila Beata
19. 9. 2024

Mnaaaaaam ♥️

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Nakládané ředkvičky (pickles)

Nakládané ředkvičky jsou rychlým a skvělým slaným kondimentem, který chuťově i barevně oživí každý oběd nebo večeři.

Ředkvičky naložené v nálevu s ume octem

Vodní pickles s ume octem je velmi jednoduché a velmi chutné. Skvěle se hodí pro případ, že vám vyroste mnoho ředkviček najednou a nestíháte je konzumovat....

Naše nejoblíbenější pickles

Milujeme kvašenou zeleninu. Je chutná a plná vitamínů a laktobacilů, kteří se postarají o náš zdravý střevní mikrobiom. Stačí nastrouhat, naložit do skleni...

Bezová šťáva bez cukru

Před heřmánkem smekni, před bezinkou klekni. Až tak se o bezince vyjadřují bylinkáři. Proč si tedy její kouzelnou moc neužít, když má zrovna sezónu. Vyzkou...

Nakládaná cuketa – kvašáky

Cuketové kvašáky nám moc chutnají. Vlastně sotva poznáme rozdíl od okurkových. Naučila nás je kamarádka Jitka, a protože máme vždycky víc cuket než okurek,...

Nakládaná cuketa – na delší skladování

Cuketové kvašáky jsou rychle hotové a chtějí také celkem rychle zkonzumovat. Je tu však jednoduchá finta, jak si je připravit trvanlivé na celou zimu, když...