Domů > Zdravé recepty > Zelenina a saláty

Salát z vodnice, polníčku a cherry rajčátek

Uvařeno
bez sóji
sezóna léto

S jarem se snažíme postupně přidávat víc čerstvé zeleniny. Salát má být křupavý a osvěžující, což krásně doplní kompletní talíř.

Ingredience
pro 4 porce
  • 1 větší vodnice
  • hrnek polníčku
  • 4 cherry rajčátka - žlutá a červená
  • 2 lžíce rostlinné smetany
  • lžíce šťávy vymačkané z citronu
  • 1 lžíce umeocta

Podělím se s vámi o vlastní čerstvou zkušenost, jak je strašně jednoduché odejít domů s rece...

Postup
  1. Vodnici nakrájíme na špalíčky nebo nastrouháme na hrubém struhadle, rajčátka nakrájíme na čtvrtinky, polníček omyjeme a necháme okapat.
  2. V hrnku dohladka rozmícháme rostlinnou smetanu, citronovou šťávu a umeocet.
  3. Zálivku důkladně smícháme s nastrouhanou vodnicí, polníčkem a rajčátky.

Obměna

Místo vodnice můžeme použít kedluben nebo daikon, také je možné ještě přidat strouhanou mrkev. Místo polníčku použijeme rukolu. Můžete také přizdobit naklíčenou čočkou, mungem nebo řeřichou.

Cukroví bez cukru?
Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to

Děti

Bez zálivky můžeme salát podávat už od roka. Se zálivkou zhruba od 2 let.

PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Zdravé recepty, zdravé vaření a životní styl. Tisíce receptů zdarma. Co víme, sdílíme! :-)

2 lidi už poděkovali za článek. Oceňte práci autora také.

Komentáře

Mila Beata
13. 8. 2024

Mňáááááááááááám ❤️

Krákora
12. 5. 2018

Než jsem se nechala strhnout k obšírnému komentáři, chtěla jsem se vlastně zeptat :-), pokud si připravím domácí obilné mléko bez vaření (my rádi ovesné, tj. nabobtnalé vločky mixnu a pak vytlačím), je to vhodné ke konzumaci zasyrova? Obvykle sice pro sebe jako dospěláka použiju i do kafe, když mám zrovna hotovo, ale jinak vždy k tepelné úpravě = polévky, omáčky, tam jsem brala, že se to tepelně upraví a neřešila jsem. Mohla bych nekoupenou vyrobenou za syrova používat do salátů, nebo je to nevhodné? Moc díky a nejen za reakce, ale za tohle všechno. Ohromný kus práce a neustálý zdroj inspirace.

Ukázat další komentáře