- 4 listy hlávkového salátu
- 4 ředkvičky
- 1/2 žluté cukety
- hrst čerstvé bazalky
- 2 lžíce křenové hořčice (bez cukru a éček)
- 1 lžíce rostlinné smetany
- cca 1/2 hrnku vody
- Omyjeme zeleninu.
- Cuketu nastrouháme na hrubo i se slupkou, ředkvičku a salát nakrájíme na proužky, bazalku rozdělíme na jednotlivé lístky.
- V půl hrnku vody rozmícháme hořčici a smetanu.
- Do mísy dáme všechnu pokrájenou zeleninu, bazalku, přidáme zálivku z hrnku a dobře promícháme.
Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to
Praktické
- Velká tuhá semínka z cukety vydlabeme pomocí lžíce, u mladé cukety nevadí.
- Pro verzi bez sóji použijeme jinou rostlinnou smetanu než sójovou.
- Pro verzi bez lepku použijeme bezlepkovou rostlinnou smetanu.
Děti
- Salát dáváme dětem cca od 2 let, menším dětem dáme syrovou zeleninu zvlášť. Ředkvičky většinou malé děti odmítají.
PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Komentáře
Mnam mnam a zase mnam ♥️ Děkujeme ☀️