- asi 4 cukety
- 5 květů cuket
- jarní cibulka i s natí
- olej
- 40 g rýžové mouky
- 90 g pšeničné mouky T1 nebo pšeničné celozrnné polohrubé mouky
- pepř
- sůl
Jak připravit tenký cuketový koláč
- Nakrájejte cukety na tenké plátky, osolte a nechte asi dvě hodiny vypotit.
- Vodu z cukety vymačkejte do misky.
- Do další mísy dejte vymačkané cukety, cibulku, květy a promíchejte.
- Do tekutiny, kterou jste vymačkali z cukety, přidejte mouky a připravte těstíčko.
- Nalijte těstíčko do mísy k cuketám, opepřete a promíchejte.
- Na plech dejte pečící papír a dobře ho pomažte olejem. Nalijte hmotu na plech v poměrně tenké vrstvě.
- Pečte na 200°C asi 30 minut. Na povrchu se musí vytvořit křupavá kůrka.
Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to
Praktické
- Pokud cukety pustily málo vody, můžete trochu vody přidat.
- Cuketová scarpaccia je tradiční jídlo rozšířené v italské provincii Lucca – zejména v Camaiore a po celé oblasti Versilia.
Obměna
- Místo mouky rýžové můžete použít cizrnovou. Pokud se rozhodnete pro cizrnovou, rozmíchejte jí v trošce vody a nechte několik hodin nabobtnat.
Děti
- Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme sůl a vynecháme pepř.
PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Komentáře
Vierko, prosím, jaká je, přibližně, hmotnost těch cuket? Děkuji
Ta byla tedy výborná, tahle cuketová bota!!😁 taková pizza! Krásně křupavá a tenoučká. Jen jsem ji chtěla udělat HNED včera k obědu a tak jsem nechala cuketky potit jen asi půl hodinky. Do těstíčka přidala k celozrnné rýžové a špaldové mouce více vody🤗 Děkuji za recept, Vierko!! Mám tyhle tvé italské moc ráda a ještě když píšeš, z jaké oblasti pocházejí, je to takové kulinářské cestování!