Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Těstoviny

Scissor noodles s krémovým kimchi

Uvařeno

Krémový, rychlý, lahodný, přesně takový je tento pokrm. Domácí nudle s pikantní omáčkou, které potěší každého milovníka kimchi a těstovin.

Ingredience
1 porce
Na nudle:
  • 100 g mouky T1 nebo pšeničné celozrnné polohrubé mouky
  • 50 g vody
  • sůl
Na kondiment:
  • černé a červené fazole uvařené
  • 1 plná lžíce kimchi
  • 1 lžíce veganské majonézy
  • vločky z mořské řasy Nori
  • čerstvá jarní cibulka
  • gomasio
  • petrželka

Tak jako spousta lidí, i já jsem si myslela, že když nechodím do fastfoodů a jím sýry, jogurty a maso od farmáře, jím...

Jak připravit domácí nudle s omáčkou z kimchi

  1. Připravte těsto na nudle, smíchejte ingredience a vytvořte tuhé těsto. Nechte 20 minut odpočinout a znovu propracujte.
  2. Do kuchyňského robotu vložte majonézu a kimchi. Rozmixujte.
  3. Pomocí vidličky rozmačkejte dobře uvařené fazole.
  4. Navrch nalijte kimchi s majonézou a promíchejte.
  5. Tento kondiment dejte do pánve.
  6. Přiveďte vodu k varu a naolejovanými nůžkami nakrájejte z těsta nudle přímo do vroucí vody. Vařte asi 8 minut. Bude záležet na velikosti nudlí.
  7. Sceďte a vložte do pánve s kondimentem. Promíchejte a vařte, aby omáčka zhoustla.
  8. Posypte petrželkou, vločkami mořské řasy Nori a gomasiem.

Praktické

  • Na kondiment nemusíte nic vážit. Dělejte od oka. Uvedené ingredience jsou na 1 porci.

Obměna

  • Můžete použít jakékoliv dobře do měkka uvařené fazole.

Děti

  • Kimchi je vhodné pro děti až od 2 let. Je velmi pikantní a slané. Ale některé děti tuto chuť potřebují (zejména ty narozené v elementu Kovu) a kimči jim chutná. Do kimči je ale nenuťte, většina dětí ostré chutě nemá ráda až do puberty.

PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?

6 lidí už poděkovalo za článek.

Buďte první, kdo napíše komentář

Vyzkoušejte také

Pikantní zimní tempeh s černými nudlemi

Co myslíte, může se člověk zamilovat do tempehu, sečuánského pepře či shiitake? Za nás rozhodně ano. Ochutnejte toto lahodné asijské jídlo, které je za pou...

Scissor cut noodles

Nůžkami krájené nudle, což je doslovný překlad tohoto receptu, jsou oblíbeným čínským pouličním jídlem. Jsou považovány za tradiční jídlo pocházející z Sha...

Tempeh s pomerančovou glazurou

Vyzkoušejte tento recept na tempeh ovoněný omáčkou z pomerančové a citrónové šťávy. Jeho příprava je velmi jednoduchá a v kombinaci s opečeným fenyklem bud...

Gnocchi alla romana se zimní zeleninou

Gnocchi alla romana ve veganské verzi? Ano, jde to perfektně. Vyzkoušejte.

Bezlepkové gnocchi s fenyklovým krémem

Pokrm pro milovníky fenyklu – domácí gnocchi zcela bez lepku, ochucené skvělou omáčkou. Jídlo, které budete mít během chvilky na stole a po kterém se...

Dýňový Tantanmen

Tantanmen ramen je japonská verze receptu dan dan noodles. Já jsem ho zkusila připravit z dýně a výsledek mě nadchl. Věřím, že si pochutnáte i vy.