Domů > Zdravé recepty > Zelenina a saláty > Teplá

Sečuánské fazolky

Uvařeno
bez lepku
bez sóji
bez cukru
sezóna léto

Pikantní jídlo z čerstvých zelených fazolek pro milovníky asijské kuchyně.

Ingredience
  • zelené fazolky
  • strouhaný zázvor podle chuti
  • česnek
  • 1 malá lžička sečuánského pepře
  • 1 lžíce sezamového oleje
  • 1 lžíce rýžového octa
  • sezamová semínka
  • gochugaru
  • tamari
  • voda
  • sůl

Běhám maratony, plavu, cvičím. Přesto celý život zápasím s nadváhou. Vyzkoušel jsem snad všechny výživové směry včetn...

Jak připravit zelené fazolky po sečuánsku

  1. Očistěte zelené fazolky.
  2. Nastrouhejte zázvor, nasekejte česnek, smíchejte sečuánský pepř a gochugaru.
  3. Zelené fazolky vložte do pánve se lžící oleje a začněte je opékat za stálého míchání. Tento postup je třeba provádět opatrně, zelené fazolky je třeba obracet, nesmí se z nich stát uhlí, musí vadnout a být vrásčité a mírně křupavé s krustičkou. Bude to trvat asi 15 minut.
  4. Jakmile jsou zelené fazolky upečené, přidejte nasekaný česnek, zázvor, pepř a gochugaru. Přidejte také sezamová semínka. Znovu orestujte.
  5. Ocet a tamari smíchejte s pár lžícemi vody, osolte a nalijte na fazolky. Zvyšte plamen a vařte, dokud se z tekutiny nestane karamelizovaná omáčka.
Cukroví bez cukru?
Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to

Praktické

  • Budete potřebovat wok nebo dobrou pánev. Doba vaření bude záviset na kvalitě zelených fazolek. Použila jsem zelené fazolky z naší zahrady, jemné a čerstvé.
  • Zelené fazolky se nesmí úředem vařit. Výsledná konzistence by byla ovlivněna. Musí být pečené „na sucho“, jejich vzhled musí být vrásčitý, mírně křupavý.
  • Sečuánský pepř nelze nahradit černým pepřem. Příchuť je úplně jiná a nelze ji nahradit. Neexistují sečuánské zelené fazolky bez sečuánského pepře.
  • Používání celého zázvoru není pro naše trávení ideální. Jednou za čas se nic nestane, ale neděláme to pravidelně a už vůbec ne tam, kde již jsou nějaké požíte s trávením. Pro naše zažívání je vhodnější používat k dochucování pouze šťávu ze zázvoru, kterou získáme tak, že zázvor nastrouháme a vymačkáme do jídla.
  • Pro verzi bez sóji použijte pohankovou nebo hrachovou tamari namísto sójové.

Obměna

  • Místo gochugaru použijte jakoukoliv chilli papričku.

Děti

  • Pikantní jídlo nevhodné pro děti.

PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?

7 lidí už poděkovalo za článek.

Buďte první, kdo napíše komentář

Vyzkoušejte také

Žluté rizoto

Cuketová sezóna je v plném proudu a na zahradě jako každé léto nesmí chybět ta krásně žlutá. Samozřejmě jí můžete nahradit jakoukoliv jinou cuketou.

Svěží letní steak

Lehký a svěží recept, který přijde vhod v horkých letních dnech. Pokud se do toho pustíte, dejte vědět, jak vám chutnalo. Osobně jsem nadšená. Chce to čas ...

Cuketové nudle v pikantní omáčce

Jednoduchý a pikantní recept z přerostlé cukety, která se na tento účel hodí perfektně.

Čočkové plátky

Tyto plátky jsou báječné! Zvenku křupavé, uvnitř měkké, doplněné lepkavou omáčkou typickou pro asijská jídla.

Cizrnové Marry Me

Původ receptu, toho originálního Marry Me, není znám. Pravděpodobně se zrodil v USA a měl obrovský úspěch. Recept dělá čest svému jménu. Je tak dobrý, že k...

Pečené tofu plátky

Tento velmi jednoduchý a rychlý recept je velmi variabilní a bude záležet pouze na vaší fantazii a sezónnosti zeleniny.