Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Místo masa

Seitan Kung Pao

Uvařeno
bez lepku
bez sóji
bez mléka
bez vajec
sezóna léto

Naprostá klasika asijské kuchyně ve zdravější podobě bez masa. Při jeho přípravě využijeme typických letních plodů a zeleniny – vychutnejme si papriky a cukety teď, kdy je jejich období.

Ingredience
  • přírodní seitan
  • rýžové nudle 
  • sečuánský pepř
  • mandle
  • extra panenský olivový olej
  • česnek
  • chilli papričky
  • cuketa žlutá a zelená
  • paprika
  • daikon
  • mrkev
  • pórek
  • čerstvá petrželka
  • sezamová semínka
  • tamari

    S Jíme Jinak jsem už tři roky. Podařilo se mi vysadit antikoncepci a zlepšit si zásadně zdraví. Změna jídelníčku mi p...

    Jak připravit Kung Pao bez masa

    1. Do woku nalijte olej, rozpalte ho, přidejte nasekaný česnek, přidejte chilli, sečuánský pepř a seitan nakrájený na proužky. Prudce orestujte při vysoké teplotě.
    2. Nakrájejte veškerou zeleninu na proužky. Přidejte je do woku a vše restujte při vysoké teplotě, přidejte tamari a posypte sezamovými semínky.
    3. Připravte si nudle, jak je uvedeno na obalu.
    4. Vše smíchejte a při servírování posypejte čerstvou petrželkou.

    Cukroví bez cukru?
    Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
    Jak na to

    Praktické

    • Nerozvařte zeleninu, pokud chcete zachovat svěží barvy, zelenina musí zůstat křupavá.
    • Počítejte 50 g nudlí na osobu, ostatní je vše od oka.

    Obměna

    • Při bezlepkové dietě místo seitanu použijte tofu nebo tempeh, případně si vyrobte domácí bezlepkový seitan.
    • Pro verzi bez sóji použijte cizrnové tofu nebo domácí nesójový tempeh (čočkový, hrachový, cizrnový apod.) a hrachovou omáčku nebo více soli místo tamari.
    • Místo nudlí můžete podávat s rýží.

    Děti

    • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme sůl, olej a koření.

     

    PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?

    Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

    Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?

    17 lidí už poděkovalo za článek.

    Komentáře

    Krásný den, moc ráda bych si uvařila. Jsou psané v receptu mandle v ingrediencích, ale již ne v postupu. Tak kdy nejlépe a nějak máčet dopředu?

    Babi Martina
    16. 10. 2023

    Další moc dobé jídlo,jen jsem udělala rýži a manželovi místo seitanu kuře…..zatím😉

    Ukázat další komentáře

    Vyzkoušejte také

    Bílé fazole po italsku

    Lehký a osvěžující recept s typicky letní zeleninou.

    Pikantní zimní tempeh s černými nudlemi

    Co myslíte, může se člověk zamilovat do tempehu, sečuánského pepře či shiitake? Za nás rozhodně ano. Ochutnejte toto lahodné asijské jídlo, které je za pou...

    Carpaccio z řepy Chioggia

    Lehké, osvěžující a rychlé letní jídlo plné barev, při jehož servírování se můžete vyřádit vy i vaše děti.

    Středomořské pyramidy

    Jednoduché, rychle hotové a efektní jídlo vhodné pro horké letní dny. Netradiční dobrota, která potěší nejen rodinu, ale jistě s ní uděláte dojem i na vaše...

    Tofu s hatcho miso omáčkou

    Výborné pikantní, kořeněné jídlo s jednoduše upraveným tofu, které krásně doladí pokrm a jde skvěle dohromady s chuťově výraznou omáčkou.

    Pečené křupavé cukety

    Máte nadúrodu cuket a nevíte, co s nimi? Zkuste tento jednoduchý a výtečný recept na zdravou chuťovku, kterou jistě okouzlíte i vaše hosty.