- 3 PL lžíce oleje
- 1 mrkev
- 2 cibule
- větší hrnek čínského zelí
- 1 balení seitanu speciál (asi 220 g)
- 2 lžičky kari koření
- 5 PL rostlinné smetany ( sójová, mandlová…)
- 2 dcl zeleninového vývaru nebo horké vody
- umeocet
- Na dno kastrolu dáme olej, rozpálíme a přidáme cibuli nakrájenou na proužky. Maličko osolíme a orestujeme.
- Mezitím si seitan nakrájíme na proužky a mrkev na kolečka a čínské zelí na proužky.
- Přidáme k cibuli seitan, mrkev, curri a ještě chvíli restujeme.
- Vše zalijme vývarem a necháme cca 10 minut vařit.
- Vypneme plamen, přidáme rostlinnou smetanu a podle chuti i trochu umeocta.
Kombinujeme
K seitanu na kari se velmi dobře hodí rýže, bulgur ale také krupky nebo kombinace obilovin, jako rýže s jáhlami, rýže s bezpluchým ovsem….
Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to
Děti
Vhodné pro děti nejdříve od 2 let.
PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Komentáře
Také mám své oblíbené karí, takže jsem si na tomto jídle moc pochutnala. Bez seitanu a smetany, s velkými bílými fazolemi a podruhé bez luštěniny, spíše omáčkové konzistence, zahuštěné trochou kuzu, k tomu vlasové rýžové nudle. Skvělé. Jeden z víkendových obědů bude varianta se seitanem, sehnala jsem jen natural, zeptám se, vaří se seitan natural také předem jako tofu natural? Děkuji.
Seitan jsem “ignorovala” skoro 3 roky a teď jsem po něm pološílená. ;-)
Děkuju za recept, zítra zkouším. :-)
Jen si ověřím…tohle jídlo není kompletní talíř, že jo?