Domů > Výhody pro členy > Aktuální výhody

Skleněné nádobí na vaření, pečení i servírování s 25% slevou

Skleněné hrnce a formy na pečení značky SIMAX, které znáte z našich video receptů, vřele doporučujeme pro zdravé vaření, pečení i skladování. Pro členy Klubu máme i v tomto roce skvělou slevu 25% na celý skleněný nákup!

Česká firma, české sklo

KAVALIERGLASS je předním evropským výrobcem borosilikátového skla více než 180 let. Společnost nabízí velmi širokou škálu produktů, které pokrývají oblasti domácího, průmyslového, laboratorního a technického skla, trubek a průmyslových přístrojů. Většina produktů společnosti KAVALIERGLASS je distribuována pod značkami SIMAX a KAVALIER.
Většina z nás doma má nějaký ten pekáček či jiné varné sklo značky SIMAX, protože to jsou výrobky, které vydrží dlouho.

V  sortimentu skla pro domácnost naleznete nové tvary konvic a sklenek.

🚀Začíná jarní očista - tento týden!
Proměň se ze zimní medvědice v jarní gazelu! 😁

Ráno plná energie, pleť jen září, oblečení ti padne a tělo šlape jako hodinky - Pojď do toho!

Proč sklo

Velkou výhodou skla je, že se z něj nic neuvolňuje. Je netečné k účinkům horkých a agresivních tekutin. Sklovina SIMAX splňuje hygienické nároky. Nepřijímá příchuti ani pachy. Při skladování, při pečení, ani při vaření.
Lisované výrobky SIMAX jsou tvrzené – při výrobě se cíleně vytváří na povrchu tlakové napětí, které výrobky trvale chrání proti mechanickým a tepelným šokům. Zvyšuje se tím také odolnost proti prasknutí a rozbití.
Já osobně ráda vařím ve skle, protože dovnitř vidím. Ve skleněných konvicích na čaj mám skleněná sítka, která neničí kvalitu bylinkových čajů. Skleněné pekáčky a formy obvykle ani nemusím vymazávat, zvlášť pokud dělám napařované chleby a dezerty. Na skladování potravin také preferuji sklo oproti plastu. U nás doma najdete velkou část tohoto sortimentu a nějaké to varné sklo z Kavalieru vidíte téměř v každém našem video receptu.

Co všechno můžete mít ve skle

V nabídce Kavalieru najdete skleněné hrnce, odměrky, pekáče, mísy, bábovkové formy, formy na koláče či na pizzu, karafy na nápoje, konvice na čaj, sklenice, hrnky, talíře, skladovací systémy, dětské lahve i vázy.

Speciální zboží

Speciální pozornost si zaslouží skleněná brčka (ta plastová jsou ekologickou hrozbou, jenom v USA se jich denně vyhodí 500 mil.) a dvoustěnné nádoby z borosilikátového skla ve formě hrnků, misek a konvic. Fungují podobně jako termoska – udrží dlouho teplé nebo naopak studené jídlo a pití uvnitř nádoby a přitom zvenku nepálí do rukou. Dvoustěnky mají jedinečný design, jednoduché a bezpečné pitné okraje a jsou vhodné do myčky, ledničky i mikrovlnné trouby.

Ruční práce sklářů

Zajímavý výrobek ručně vyráběný skláři na huti je pyramidové víko – pára usazující se ze spoda na víku stéká v podobě kapek do speciálního žlábku, který je kolem dolní části víka, a ne do připravovaného jídla. Pasuje na 2 velikosti hrnců nebo pánví o průměru 28 cm nebo 24 cm.
Dalším ručně foukaným výrobkem je forma na bábovku, která se vyrábí ve dvou velikostech.

 

Výhoda pro členy Klubu Jíme Jinak

Členové Klubu mají slevu 25% na celý nákup na e-shopu www.kavalier.cz . [přihlaste se]

Akce trvá do 31.12. 2025 a platí jen pro ČR.

🌱 PS: Začni svou jarní proměnu!

Probuď energii a uprav jídelníček. Uvidíš, že i na jaře se můžeš cítit skvěle! Začínáme 8 týdenní Jarní očistu. Přidej se do skvělé party - už za pár týdnů uvidíš výsledky.

12 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Zajímá mě jak dlouho vydrží jídlo v nádobách teplé a pod poklicí, děkuji.

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Čerstvé natě snadno, rychle a levně

Čerstvé natě plné vitamínů můžete mít snadno a rychle bez dalších výdajů. Stačí šikovně recyklovat zbytky zeleniny, kterou použijete při vaření. “Prd...

Nádivka v županu

Delikatesa, která je rychle hotová, když máte zbytek jáhlové nádivky. Do chladných dnů jako dělaná.

Tempura z mrkvové natě

Když máme vlastní zeleninu ze zahrádky, nebo kupujeme zeleninu v bio kvalitě, je hřích vyhazovat natě. Ty mrkvové se hodí krom jiného na výbornou, ba přímo...

Omáčka z černých fazolí s mandlemi

Nevíte, co s mandlovou drtí po výrobě domácího mandlového mléka? Přidejte ji do omáčky! Rodina byla nadšená, že v omáčce křupou oříšky a že chutná zase jin...

Bezlepkové rýžové knedlíky z celého zrna

Rychlé knedlíky, kde základ tvoří uvařená rýže, jsou prima zpestření našich talířů. A když smícháte tmavou a světlou rýži, bude to krásné i vizuálně.

Luxusní švestkový krém za pár minut

Je lepší horký nebo vychlazený? Milujeme obě varianty! Tenhle dezert je super svačina i občerstvení pro návštěvy. Dá se udělat předem, je to rychlovka. A h...