Za každou větou jsem si musela odkašlat, antibiotika už mi nezabírala.
Ingredience
kus dýně
olivový olej
1 lžička skořice
1 lžíce rýžového sirupu
pepř
sůl
pažitka
granátové jablko
Jak připravit pečenou dýni se skořicí a granátovým jablkem
V mističce smíchejte olivový olej s rýžovým sirupem, skořicí, 1 lžící vody a soli.
Dýni nakrájejte na kostičky ne příliš veliké. Osolte, pokapejte olejem a dejte péct do trouby asi na 200°C. Asi po deseti minutách dýni zkontrolujte, když začíná měknout, polijte jí skořicovým kondimentem a dobře jí v něm obalte. Znovu dejte péct.
Během pečení dýni promíchávejte, aby byla stále obalená v kondimentu a aby se sirup nezačal pálit.
Po upečení dejte na talíř, opepřete, posypte pažitkou a granátovým jablkem.
Praktické
Není třeba přesnosti a vážení, řiďte se podle množství strávníků.
Troubu hlídejte, aby se sirup nepřepálil.
Obměna
Pokud nechcete kupovat granátové jablko, vynechte.
Pokud nepoužijete granátové jablko, pokapejte trochou citronové šťávy.
Děti
Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme olej a sůl a vynecháme pepř.
Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?
Ahoj Věrko, byla jsem zvědavá na chuť tohoto receptu, tak jsem zkusila malinko pro sebe. Napařila jsem si kousek dýně. Když byla měkká, opekla jsem ji na pánvičce na troše oleje. V misce jsem smíchala ostatní suroviny a opečenou dýni jsem do misky přidala. Obalila jsem ji a vrátila to celé na pánvičku a nechala zhoustnout. Podávala jsem ochucenou dýni na listu křupavého salátku. Zakápla citrónem. Dobré to bylo! Díky za inspiraci.
Dubu muchin je korejský recept, který můžete podávat jak teplý, tak vychladlý nebo jako přílohu. Je velmi rychlý a během deseti minut máte na stole výborný...
Přestože brokolice Romanesco nepatří mezi tradiční česká vánoční jídla, určitě nikoho nezklame a na vánočním stole si najde své místo. Už jen proto, že jej...
Noky jsou oblíbenou přílohou a dají se servírovat na mnoho způsobů. Tato verze je bez lepku, vajec a mléka a navíc ochucená netradičním dlouhým pepřem, kte...
Komentáře
Ahoj Věrko, byla jsem zvědavá na chuť tohoto receptu, tak jsem zkusila malinko pro sebe. Napařila jsem si kousek dýně. Když byla měkká, opekla jsem ji na pánvičce na troše oleje. V misce jsem smíchala ostatní suroviny a opečenou dýni jsem do misky přidala. Obalila jsem ji a vrátila to celé na pánvičku a nechala zhoustnout. Podávala jsem ochucenou dýni na listu křupavého salátku. Zakápla citrónem. Dobré to bylo! Díky za inspiraci.