- 200 g špaldové mouky
- 1 lžíce datlového sirupu
- cca 210 g rýžového mléka
- 50 g slunečnicového oleje
- 1 lžička skořice
- špetka badyánu
- špetka mletého hřebíčku
- špetku kardamomu
- šťáva z půlky citrónu
- špetička soli
- 6 g prášku do pečiva
- 1 malinká lžička jedlé sody
- 2 lžičky lněného semínka
- 150 g různých ořechů – v receptu jsou mandle, lískové oříšky, dýňově semínko, slunečnicové semínko, kešu
- 20 g + 20 g rozinek
Jak připravit jednoduchou rychlou buchtu
- Předehřejte troubu na 180°C.
- Nejdříve dejte do mixéru všechny ořechy, lněné semínko, 20 g rozinek a nahrubo rozmixujte.
- Do mísy dejte všechny suché ingredience a rozmixovanou směs. Pořádně smíchejte.
- Poté přidejte olej, rozinky vcelku, mléko a citrónovou šťávu. Promíchejte.
- Vymažte dortovou formu olejem a nebo vystelte pečícím papírem. Nalijte směs do formy a pečte ve vyhřáté troubě asi 25 minut. Doba pečení bude záležet na vaší troubě. Špejlí vyzkoušejte, zda je buchta správně propečená.
Praktické
- Kardamomu stačí jen špetička, čerstvě namletý je hodně výrazný.
- Nezapomeňte na citrónovou šťávu, která aktivuje jedlou sodu.
Obměna
- Můžete přidat i jiné koření nebo vanilku.
- Používám datlový sirup, stačí ho málo a neovlivní konzistenci těsta.
Děti
- Vhodné pro děti od 2 let, ale pozor na kusy ořechů.
Komentáře
Tak tuhle buchtu můžu jist pořád dokola.Moc mi chutná.Také receptíky od Vierky patří mezi mé oblíbené. ❤️
Zase jiný design 🙂