Domů > Magazín > Blog

Skryté nebezpečí zdravých potravin – knižní novinka

Právě vyšla česká verze amerického bestselleru The Plant Paradox. Autor v ní boří spoustu mylných představ o tom, co je zdravé a vysvětluje, proč je “zdravá” strava příčinou nemocí a nadváhy. Pro všechny z vás máme vánoční slevu na tuto knihu i všechny další publikace z Grady! Podívejte se na skvělé knižní novinky v tomto článku.

V čem se s autorem shodneme

V knize Skryté nebezpečí zdravých potravin – Proč je “zdravá” strava příčinou nemocí a nadváhy (Steven R. Gundry) si najdete spoustu dalších důkazů, proč moderní strava způsobuje zdravotní potíže nebo obezitu, i když je v ní hodně ovoce, zeleniny, celozrnného pečiva a dalších běžně doporučovaných potraviny.
S autorem se naprosto shodneme na tom, že strava by měla být co nejméně průmyslově zpracovaná, převážně rostlinná, lokální a sezónní. Najdete tu řadu vysvětlení pro to, proč bychom se neměli přejídat v zimě ovocem, proč není zdravé jíst potraviny, které se jmenují cereální nebo light, proč maso ze zvířat z velkochovu je nevhodné, proč děti tloustnou po kuřecím mase a pizze, proč nám škodí běžné mléko, proč bychom se měli vyhýbat bramborám, rajčatům a dalším lilkovitým zeleninám. Navíc dává do souvislostí nejen vliv stravy, ale také vliv kosmetických a úklidových přípravků.

Pro koho je kniha vhodná

Kniha je vhodná pro pokročilé, kteří už mají svoje zkušenosti s výživou a budou umět zapojit při čtení svůj informační filtr, díky kterému si vyberou z knihy to, co jim dává smysl. Jeho pohled na stravu je totiž čistě vědecký, materiální, lékařský. Analyzuje jednotlivé látky, hledá vzorce pro opakující se nemoci, zkoumá buňky. Ale jeho přístup není celostní, nepracuje s energií potravin jako my, nemá proto problém strčit jídlo do mikrovlnky nebo do mrazáku, jídelníček a dietní plán odpovídá kalifornskému podnebí, ze strachu z lektinů zakazuje svým pacientům luštěniny a obilí. My ale, na rozdíl od Američanů, je umíme připravit a lektinů se nebojíme. Některé informace z knihy se nás tedy netýkají už proto, že máme (zatím) přísnější normy na výrobu potravin (například nemáme GMO potraviny, ale jen krmiva), nicméně je dobré si přečíst, kam až to může zajít a jak moc špatně se lidé mohou stravovat.
Jeho firma vyrábí řadu doplňků, proto je potřeba brát některá doporučení s rezervou.

Cukroví bez cukru?
Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to

Výhoda pro členy Klubu Jíme Jinak

  • Nakladatelský dům Grada nabízí pro členy Klubu 25% slevu na knihu Skryté nebezpečí zdravých potravin a všechny ostatní tituly z produkce nakladatelství. 
  • Pro její uplatnění uveďte při objednávce v e-shopu www.grada.cz svůj klubácký email a heslo [přihlaste se].
  • Slevu je možné uplatnit objednání přes e.shop, e-mailem obchod@grada.cz, nebo telefonicky: 234 264 401.
  • Akce platí do 28. 2. 2019.

Výhoda pro registrované čtenáře

Více informací o knize
– ISBN: 978-80-247-4044-7
– formát B5,
– vazba: V2
– počet stran: 280
– prodejní cena: 369 Kč
– vydala: Grada Publishing, a.s.
– Více informací o knize najdete zde.

  • Registrovaní čtenáři mají slevu 10% na knihu Skryté nebezpečí zdravých potravin a všechny ostatní tituly z produkce nakladatelství. 
  • Pro uplatnění slevy zadejte při nákupu svůj registrační email na Jíme Jinak a heslo [přihlaste se]
  • Slevu je možné uplatnit objednání přes e.shop, e-mailem obchod@grada.cz, nebo telefonicky: 234 264 401.
  • Akce platí do 28. 2. 2019.

Tipy na vánoční dárky od Grady

Podívejte se na skvělé knižní novinky (na jednu knihu klikněte, otevře se vám celý obrázek, šipkou pak můžete prohlížet jednu knihu za druhou). Jeden titul zajímavější než druhý! Co takhle místo sezení u televize začít zase číst?

PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Se změnou jídelníčku jsem se zbavila mnoha zdravotních potíží, se kterými si medicína nevěděla rady 30 let. Jídlo, vaření, psaní a šíření zdravého životního stylu se stalo mojí vášní. Je mi čím dál lépe a konečně mám své zdraví ve svých rukách. Celý příběh

1 člověk už poděkoval za článek. Oceňte práci autora také.

Komentáře

kolmanson
4. 2. 2019

Děkuji:)

kolmanson
29. 1. 2019

Proč máte v receptech některých rajčata?

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

7

Sleva na nákup zdravé výživy od firmy Danfood 15%

Do konce roku můžete využít 15% slevu na nákup zdravých potravin a dochucovadel. Z Danfoodu můžete připravit zdravé mikulášské balíčky a hezké vánoční dárk...
13
2

Španělsko na podzim a v zimě – výlety, golf, teplíčko

Chybí vám na podzim sluníčko a špatně snášíte plískanice? Přijeďte nasát energii na Sluneční pobřeží. Je tu 300 slunečních dní v roce, v zimě 8 – 9,5...