- 1 šálek vařené pohanky (kroupy nebo lámanka)
- 1 lžíce hořčice (bez cukru)
- 2-3 lžíce oleje
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 2 kyselé okurky
- 1 lžíce majoránky
- sůl
- pepř
Jak připravit falešnou škvarkovou pomazánku
- Cibuli nakrájíme na kostičky a osmažíme na oleji s větší špetkou soli a špetkou pepře.
- V průběhu smažení přidáme protlačené česneky.
- Na kostičky nakrájíme kysané okurky.
- Všechny ingredience (smaženou cibuli s česnekem, okurky, pohanku, hořčici, majoránku) dáme do mixéru a krátce promixujeme, aby stále zůstaly hrubší kousky.
- Necháme vychladnout minimálně hodinu (třeba přes noc v lednici).
- Podáváme s kváskovým pečivem, plackami nebo i jen tak se zeleninou.
- Zbytek skladujeme v lednici.
Co takhle recept na štíhlejší já? Dárkový poukaz na kurzy zdravého vaření - jediný dárek, po kterém váha jde dolů a nálada nahoru!
Prohlédnout
Praktické
- Tato pomazánka je výborná například na topinkách nebo čerstvém kváskovém chlebu posypaná nasekanou pažitkou a obložená čerstvou zeleninou. Výborná svačina nebo večeře.
Obměna
- Místo pohanky můžete použít i jinou uvařenou obilovinu, ale chuť pomazánky bude zase trošičku jiná.
PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Komentáře
Tak jsem si dnes “škvarkovku” konečně udělala. Na kváskovém chlebu a posypaná naťovou cibulkou neměla chybu. Ani jsem ji nestačila vyfotit.
A zase ta “škvarkovka” 🙂