Domů > Zdravé recepty > Kondimenty

Sladké cibulky s umeboškou

Uvařeno
bez lepku
bez sóji
sezóna zima

Cibule obsahuje mnoho dobře využitelného vápníku a tohle je skvělý způsob jak si servírovat. Slaďounké cibulky s umeboškou milujeme my i děti a návštěvy je považují za něco luxusního. Vyzkoušejte!

Ingredience
  • menší cibule
  • umeboshi švestička
  • voda
  • lísteček bazalky či petržele na ozdobení

Petra se pustila do změny jídelníčku a během 2 měsíců shodila 5 kg ona a 15 kg její manžel. Zažívá, ...

Jak připravit plněné cibulky

  1. Cibule oloupeme, pro každého strávníka jednu.
  2. Do menšího kastrolku dáme trochu vody, cca 2 cm na výšku.
  3. Do vody poklademe cibule, na vrch dáme každé kousek umebošky jako čepičku, jedna umeboška vystačí zhruba na 3 cibule.
  4. Přiklopíme a vaříme cca 20 minut, až jsou cibule uvařené, to znamená měkké a sklovaté.
  5. Uvařené cibule opatrně přesuneme na talíř a můžeme je ještě dozdobit čerstvými zelenými lístky bazalky či petržele.
Cukroví bez cukru?
Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to

Praktické

  • Takto upravené cibule můžeme požít jako chuťovou perličku k jinak naprosto obyčejnému a zdánlivě nezajímavému jídlu. Fungují v podstatě jako kondiment.
  • Je vhodné cibulky trochu seříznout, aby ve vodě držely a neskácely se na bok. Uvařily by se i tak, ale čepička z umebošky by spadla do vody a ztratila část své pikantní slanokyselé chuti.

Obměna

  • Použít můžete klasickou žlutou cibuli, ale vyzkoušejte i cibuli bílou nebo červenou. Na talíři docílíte opět zajímavého vizuálního efektu a budou chutnat každá trochu jinak.

Děti

  • Dětem do 2 let není vhodné dávat běžně umebošku k jídlu, je příliš slaná. Ani ji většinou nechtějí. Není ale nejmenší problém jim cibuli takto upravit a podávat klidně už od roka i dříve, když už jedí bez problému kořenovou zeleninu. Cibule je sladká, bude jim chutnat.

PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Se změnou jídelníčku jsem se zbavila mnoha zdravotních potíží, se kterými si medicína nevěděla rady 30 let. Jídlo, vaření, psaní a šíření zdravého životního stylu se stalo mojí vášní. Je mi čím dál lépe a konečně mám své zdraví ve svých rukách. Celý příběh

10 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Jeronýmka
16. 11. 2022

Dobrota 🙂

Jíme Jinak
20. 9. 2013

Konečně jsem je také zkusila, fakt jsou lahodně sladké, že i moje dítě je snědlo s chutí a chtělo ještě.

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

23
8

Pikantní kvašené cuketové řezy

Křehké a lahodné rychle naložené cukety. Alternativa kvašených okurek, která se skvěle hodí ke každému jídlu jako bohatý zdroj enzymů, vitamínů a minerálů ...

Pikantní kari omáčka

Tato jednoduchá omáčka u mého muže naprosto zabodovala! Lehce pikantní pro něj, dýňová kvůli mě. Jedním slovem lahoda.
19
2

Orientální cuketové dobrodružství

Vydejte se na kulinářskou výpravu do Orientu s jednoduchou a rychlou cuketovou omáčkou! ️Sladká chuť kokosového mléka, ostrá nota zázvoru a svěží citrusový...

Pesto z medvědího česneku a vlašských ořechů

Další recept na výborné pesto z mědvědího česneku, které vám vydrží i několik měsíců.

Kváskové placky s medvědím česnekem (bez lepku)

Přirozeně bezlepkové placky s medvědím česnekem chutnají malým i velkým.

Jahodovo-rybízový zmrzlinový krém

V horkých dnech přijde k chuti zmrzlinový krém z ovoce a ořechů.