Korpus:
- 50 g mletých ovesných vloček
- 50 g mletého kokosu
- 30 g rozpuštěného kokosového oleje
- rýžový sirup podle chuti
- vrchovatá lžíce kakaa (nebo karobu)
Ostatní:
Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to
- domácí marmeláda bez cukru (já použila jahodovo-malinovou)
Horní kokosová vrstva:
- 2 menší hrnky kvalitního BIO kokosu
- trochu rozpuštěného kokosového oleje
- rýžový sirup podle chuti
Horní mandlová vrstva:
- 2 vrchovaté lžíce mandlového másla
- 1 lžíce datlové pasty
- 1 lžíce rozpuštěného kokosového oleje
Jak vytvořit domácí tyčinky s marmeládou
- Nejdříve smícháme všechny ingredience na korpus.
- Těsto pořádně propracujeme a namačkáme do formy (menší srnčí hřbet) vyložené pečícím papírem.
- Na korpus namažeme vrstvu domácí marmelády, na chvíli vložíme do lednice a mezitím si připravíme vrchní vrstvu.
- Na kokosovou vrstvu rozmixujeme kokos. Mixujeme do té chvíle, než kokos pustí tuk a stane se tekutější.
- Pak přidáme trochu rozpuštěného kokosového oleje a rýžový sirup a ještě trochu promixujeme.
- Kokosovou směs dáme na marmeládu a necháme v lednici ztuhnout.
- Po ztuhnutí nakrájíme tyčinky.
- Na mandlovou vrstvu smícháme všechny ingredience, pořádně propracujeme a přeneseme na marmeládovou vrstvu.
- Necháme vše ztuhnout v lednici a pak krájíme na tyčinky.
Praktické
- Skladujeme v lednici.
- Pro bezlepkovou dietu volte certifikované bezlepkové ovesné vločky (nebo jiné).
Obměna
- Místo ovesných vloček můžete dát mandlovou mouku a místo mletého kokosu kokosovou mouku.
- Do korpusu můžete přidat sušené ovoce nebo datlovou pastu (lze také slad nebo jiné sirupy) místo rostlinného sirupu.
PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Komentáře
Chtěla jsem je nakrájet na kostky a mít další cukroví… Ale nevím. Spodek se mi drobí, to ale nejspíš bude tím, že jsem dala míň kokosáku (asi jsem se zas přehlédla, občas se stane, no…). Marmeládu jsem nezkazila 😃. Ale ten kokosový vršek mám hrozně tvrdý, i když už to mám asi tři hodiny z lednice na lince – čím to? 🙁. Moc tuku? Vysoká vrstva?
Prosím, chcem sa spýtať, ten kokos sa dá rozmixovať na tuk aj ponorný mixérom, nemám nijaký špeciálny mixér len ponorný. Nechcem to pokaziť. Kokos mam bio. Ďakujem