- 1 lžíce oleje
- 1 menší červená cibule
- 2 menší mrkve
- kousek celeru
- kousek kedlubny
- pár růžiček květáku
- koření: 2 jalovce, 2 kuličky nového koření, 2 menší bobkové listy, 2 kuličky pepře
- špetka soli
- Do hrnce nalijte olej a nechejte ho rozehřát.
- Mezi tím si nakrájejte nadrobno cibuli, na kostičky mrkev, celer, kedlubnu a na růžičky rozeberte květák.
- Jakmile bude olej horký, vložte cibuli, posolte, zakryjte pokličkou, snižte plamen na nejnižší a nechejte dusit.
- Jakmile bude cibule zlatavá, přidejte zbylou zeleninu a koření.
- Osmahněte a až se zelenina bude připalovat, nalijte vývar nebo vodu.
- Pod pokličkou na mírném plameni duste cca 7 minut, až bude zelenina měkká.
- Poté vyndejte koření a rozmixujte na jemné pyré.
- Pokud bude potřeba, dochuťte nebo zjemněte rostlinnou smetanou.
Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to
- Aby byl talíř kompletní, přidejte jakoukoliv obilovinu (např. špaldové kernoto) a bílkovinu (např. tempehové mini “kotletky” v tomatové marinádě nebo uzený tempeh/tofu).
PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Buďte první, kdo napíše komentář