Výhodou téhle svačiny je i to, že je zeleninová a přesto sladká. Další z těch, které se vám budou hodit na odnaučení dětí z klasických sladkostí.
Co takhle recept na štíhlejší já? Dárkový poukaz na kurzy zdravého vaření - jediný dárek, po kterém váha jde dolů a nálada nahoru!
Prohlédnout
Ingredience
- mrkev
- špetička soli
- voda
- sladěnka nebo rýžový sirup (pro bezlepkáře)
Mrkev omyjeme a nakrájíme na větší kostky. Dáme vařit do vody se špetičkou soli (pro děti do roka bez!) na cca 15 minut. Vody dáme jen tolik, aby se měla mrkev v čem vařit. Není ji potřeba moc, chceme získat chutný sytý krém ne polévku. Když je mrkev měkká, rozmačkáme ji vidličkou, přepasírujeme nebo rozmixujeme do hladka a podle chuti přidáme cca 2 lžičky sladěnky. Začátečníci více, pokročilí si možná ani nepřidají sladěnku:-)
PraktickéPokud dáte vody moc, zahustěte na závěr pyré škrobem kuzu, kukuřičným škrobem nebo arowrotem.
Chceme-li pro děti svačinu, uvaříme si ji rovnou při snídani a vezmeme si ji s sebou ven. Nemusíme se pak kvůli svačině vracet domů. V zimě ji dáme do termosky, pokud má být teplá.
DětiMrkvový krém dáváme obvykle jako úplně první příkrm těm nejmenším kojencům. Jen jim nebudeme přidávat do vaření sůl a není potřeba ani sladěnku či sirup. Bude jim chutnat sama o sobě, protože je velmi sladká a děti mají mnohem citlivější chutě než my dospělí.
PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Komentáře
Mám zkušenost,že nám zelenina nechutná po 2 hodinách ani když ji sladuji v termosce a je ještě teplá. Každopádně čerstvý je tento krém úžasný.Zeptám se jestli máte nějaké doporučení na pasírovač? Je pravda,že ani já to mixování moc nemusím co se týče pocitu.Něco na těch energiích je.Hlavně ted, jak jsem díky jídlu vnímavější na své tělo.Děkuji.
Dala jsem mrkev a dýni hokaido půl napůl a bylo to moc dobré, Matýsek (1 rok) se olizoval.