Domů > Zdravé recepty > Vaše recepty a fotky

Sladová bábovka

Uvařeno
bez sóji
bez cukru
bez mléka
bez vajec

Bábovka jako od babičky.

Ingredience
na 1 bábovku
  • mouka celozrnná pšeničná jemně mletá (1,5 hrnku)
  • mouka celozrnná pšeničná hrubě mletá, případně bílá polohrubá (půl hrnku)
  • jeden bezfosfátový prášek do pečiva nebo vinný kámen
  • slunečnicový olej (1/2 hrnku)
  • obilné nebo sójové mléko, případně stačí voda (1,5 hrnku)
  • ječmenný slad – 400g
  • kakao
  • strouhaný kokos
  • sůl mořská (špetka)

Blíží se čtyři roky od chvíle, kdy jsem objevila Jíme Jinak a začala měnit svůj život. Zhubla jsem, ukončila nefunkčn...

Jak vytvořit bábovku bez cukru

  1. Do mísy dejte mouky, pečící prášek, sůl a promíchejte.
  2. Přilijte olej, mléko a slad.
  3. Utřete hladké, řídké těsto (mírně hustší než na palačinky) a nalijte do olejem vymazané a kokosem vysypané bábovkové formy.
  4. Část těsta můžete obarvit kakaem.
  5. Vložte do studené trouby a pečte na 160 °C asi 60 minut.

Praktické

Každá mouka je jiná, proto je občas třeba přidat více mouky nebo naopak vody.

Obměna

  • Část mouky lze nahradit kukuřičnou krupicí. Bábovka pak bude žlutá, celá sluníčková.
  • Do těsta lze přidat nastrouhanou mrkev, namleté nebo sekané ořechy či namletý mák.
  • Kakao lze vyměnit za karob nebo přidat i kousky hořké čokolády.

PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

11 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Havranice
1. 1. 2024

Moc dobrá bábovka ❤️ Dělala jsem ze špaldových mouk. Dneska si ji beru s sebou na posilnění na novoroční výšlap 👍

Mam rozporuplne pocity..pekla jsem jako mufiny(babovka zapomenuta na chate)… Na spejli byly hotove,na pohled taky,nadychane,krasne…ale nesly vyklopit,kdyz jsem objizdela nozem,hmota se slepila jak nedopecena…chutove moc dobre(jen priste dam jiny olej,v buchtach mi ta chut slunecnic asi moc nejede)… Akorat i v puse se z toho nadychanrho testa stala lepenice,jak kdyby bylo nedopecene… Moooozna,ze jsem nemela dobroslad,ale ryzovy slad a ten testo naredil? Je to mozne vysvetleni? Chtela bych ji vychytat,pac je opravdu dobra…

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Dvoubarevné sušenky

Dvoubarevné sušenky jsou rychlé na přípravu, jsou bez cukru, mléka a vajec a nejsou přehnaně sladké, jako ty kupované.

Sladké jidáše ve tvaru zajíčka

Na Velikonoce se tradiční peklo sladké kynuté pečivo tzv. Jidáše. My jsme je připravili netradičně ve tvaru roztomilých velikonočních zajíčků :-) Toto těst...

Hořká čokoláda – luxusní domácí pudink

Pokud chci potěšit svého muže nějakou luxusní dobrůtkou, udělám tenhle pudink. Úspěch vždy zaručen! Takže já na Valentýna servíruju tenhle domácí pudink be...

Arašídové řezy bez lepku

Tento dezert potěší nejen milovníky arašídů. Je bez lepku, cukru a mléka a připravíte jej během chvilky. Jen je třeba vydržet, než ztuhne a rozleží se, ale...

Sušenky Garibaldi

V Anglii si na těchto sušenkách pochutnávají už 160 let, vy si je nyní můžete připravit ve zdravější verzi bez cukru, mléka a vajec.