Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to
Jak vytvořit bábovku bez cukru
- Do mísy dejte mouky, pečící prášek, sůl a promíchejte.
- Přilijte olej, mléko a slad.
- Utřete hladké, řídké těsto (mírně hustší než na palačinky) a nalijte do olejem vymazané a kokosem vysypané bábovkové formy.
- Část těsta můžete obarvit kakaem.
- Vložte do studené trouby a pečte na 160 °C asi 60 minut.
Praktické
Každá mouka je jiná, proto je občas třeba přidat více mouky nebo naopak vody.
Obměna
- Část mouky lze nahradit kukuřičnou krupicí. Bábovka pak bude žlutá, celá sluníčková.
- Do těsta lze přidat nastrouhanou mrkev, namleté nebo sekané ořechy či namletý mák.
- Kakao lze vyměnit za karob nebo přidat i kousky hořké čokolády.
PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Komentáře
Moc dobrá bábovka ❤️ Dělala jsem ze špaldových mouk. Dneska si ji beru s sebou na posilnění na novoroční výšlap 👍
Mam rozporuplne pocity..pekla jsem jako mufiny(babovka zapomenuta na chate)… Na spejli byly hotove,na pohled taky,nadychane,krasne…ale nesly vyklopit,kdyz jsem objizdela nozem,hmota se slepila jak nedopecena…chutove moc dobre(jen priste dam jiny olej,v buchtach mi ta chut slunecnic asi moc nejede)… Akorat i v puse se z toho nadychanrho testa stala lepenice,jak kdyby bylo nedopecene… Moooozna,ze jsem nemela dobroslad,ale ryzovy slad a ten testo naredil? Je to mozne vysvetleni? Chtela bych ji vychytat,pac je opravdu dobra…