Domů > Zdravé recepty > Vaše recepty a fotky

Sladová linecká kolečka

Uvařeno
bez sóji
bez cukru
bez mléka
bez vajec

Kdosi mi tvrdil, že bez vajec a cukru linecké neupeču… Tak se na to podíváme!

Ingredience
[caption id="attachment_56545" align="alignright" width="200"] Jpeg[/caption]
  • 350 g jemně mleté pšeničné mouky – celozrnné, hladké nebo mix
  • 200 g másla nebo rostlinného tuku Alsan Bio
  • 140 g Ječmenného sladu
  • citrónová kůra z 1 biocitronu
  • náplň: extra džem bez cukru

Chci se s vámi podělit o svůj příběh, třeba bude někoho inspirovat, aby se pustil do změny životního stylu, opravdu s...

 

Postup

  1. Všechny ingredience smícháme a na vále propracujeme ve vláčné těsto, které dáme do chladu odpočinout.
  2. Vyválíme placku cca 3 mm vysokou a vykrajujeme z ní tvary.
  3. Pečeme mírně na 160 °C do lehkého nahnědnutí.
  4. Pozor, musíme hlídat, protože díky celozrnné mouce a sladu má těsto nahnědlou barvu už od začátku!
  5. Kolečka slepíme marmeládou a necháme několik dní uležet na bezpečném místě.

PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

2 lidi už poděkovali za článek. Oceňte práci autora také.

Komentáře

Tyto kolečka jsou naprosto úžasný, krásně se s těstem pracuje. Nechávám v chladu cca 10 minut.
:)

Zdravím, těsto v ledničce opravdu dost ztuhne, ale stačí teplo vlastních rukou a vašeho pokoje. Stačí chvíli počkat a pak se s ním ” pomazlit”:-). Jinak doporučuji nepřipravovat moc dopředu, raději nechat v chladu jen chvíli, do lehkého zatuhnutí. Přeji mnoho zdaru při dalším pokusu!:-) M.

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Mrkvové těsto na 4 způsoby

Čtyři způsoby, jak pokaždé jinak využít jedno těsto v kuchyni – včetně vánočního cukroví. Toto těsto je přirozeně nasládlé díky mrkvi, z pouhých 5 in...

Ovesné cukroví – Karolínky

Karolínky jsou jednoduché a rychlé šťavnaté cukroví plné sladkých rozinek a marmelády. Hodí se nejen na Vánoce, ale i kdykoliv v průběhu roku, kdy máme chu...

Florentýnky – zdravé cukroví téměř bez práce

Toto cukroví většina z nás zná pod názvem marokánky, ale tradičně vychází z italských sušenek z Florencie, tzv. Florentýnek. Florentýnky jsou rychlé, téměř...

Holandský perník Gevulde speculaas plněný mandlovým marcipánem

Tento opravdu luxusní perník plněný sladkým marcipánem (Gevulde Speculaas) pochází z Holandska. Je velmi oblíbený, protože je kořeněný, sladký a rozplývá s...
klub
28
19

Luxusní čokoládové truffles – hotové do 5 minut

Ultra rychlé a hříšně dobré čokoládové truffles, které je hotové během chvilky. Vhodné nejen jako vánoční cukroví, ale také jako bonboniéra nebo zdravé sla...