- 150 g ovesných vloček
- 150 g celozrnné špaldové mouky
- 75 g slunečnicového oleje
- 80 g mandlí
- 20 g lněného semínka
- 180 g vody
- sůl
- černé sezamové semínko
- dýňové semínko
Jak připravit slané ovesné sušenky
- Do mixéru dejte vločky, mouku, sůl, lněné semínko a mandle. Rozmixujte.
- Rozmixovanou směs dejte do misky, zalijte vodou, přidejte olej a dýňová semínka. Zpracujte na těsto. Těsto se bude lepit na ruce, ale nepřidávejte mouku!
- Těsto v misce přikryjte a nechte 20 minut odpočívat. Uvidíte, že už se nebude lepit a bude hustější.
- Pečící papír lehce pomažte olejem. Dejte na něj těsto, přikryjte dalším papírem a rozválejte rovnoměrně po celé ploše.
- Nyní rádýlkem nakrájejte tvary. Dejte do trouby předehřáté na 200°C a pečte do zlatova, cca 10 – 15 minut, podle trouby.
Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to
Praktické
- Těsto musí minimálně 15-20 minut odpočívat.
- Po upečení skladujte sušenky na suchém místě.
Obměna
- Můžete přidat i jiná semínka. Skvělé jsou s mákem, kmínem nebo například pistáciemi. Podle toho co vám chutná.
- Špaldovou mouku můžete nahradit i celozrnnou pšeničnou.
Děti
- Vhodné pro děti od 2 let, ale pozor na kusy oříšků.
PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Komentáře
Výborné! Děkuji za recept:)
Moc se mě líbí vaše recepty, nemám ráda smažená jídla,tak je fajn dát na p papír a šup do trouby,super.