Domů > Zdravé recepty > Slané chuťovky

Slané ovesné sušenky

Uvařeno

Vaše nastavení osobních údajů (cookies) nám zakazuje přehrávat videa.
Ale nebojte se. Jakmile videa povolíte, přehrajeme je.

Zásady cookies
bez sóji
bez cukru
bez mléka
bez vajec

Slaná pochoutka, u které vám zaručuji, že brzo zmizí, proto si nedělejte hlavu s jejich skladováním. Jsou vhodné jako zdravá svačinka nebo jako pohoštění pro návštěvu.

Ingredience
na plech 35 x 35 cm
  • 150 g ovesných vloček
  • 150 g celozrnné špaldové mouky
  • 75 g slunečnicového oleje
  • 80 g mandlí
  • 20 g lněného semínka
  • 180 g vody
  • sůl
  • černé sezamové semínko
  • dýňové semínko

Miška najela na jídelníček podle Jíme Jinak a byla velmi překvapená, v jak krátkém čase se začala cítit jinak. Přesta...

Jak připravit slané ovesné sušenky

  1. Do mixéru dejte vločky, mouku, sůl, lněné semínko a mandle. Rozmixujte.
  2. Rozmixovanou směs dejte do misky, zalijte vodou, přidejte olej a dýňová semínka. Zpracujte na těsto. Těsto se bude lepit na ruce, ale nepřidávejte mouku!
  3. Těsto v misce přikryjte a nechte 20 minut odpočívat. Uvidíte, že už se nebude lepit a bude hustější.
  4. Pečící papír lehce pomažte olejem. Dejte na něj těsto, přikryjte dalším papírem a rozválejte rovnoměrně po celé ploše.
  5. Nyní rádýlkem nakrájejte tvary. Dejte do trouby předehřáté na 200°C a pečte do zlatova, cca 10 – 15 minut, podle trouby.

🚀Začíná jarní očista - tento týden!
Proměň se ze zimní medvědice v jarní gazelu! 😁

Ráno plná energie, pleť jen září, oblečení ti padne a tělo šlape jako hodinky - Pojď do toho!

Praktické

  • Těsto musí minimálně 15-20 minut odpočívat.
  • Po upečení skladujte sušenky na suchém místě.

Obměna

  • Můžete přidat i jiná semínka. Skvělé jsou s mákem, kmínem nebo například pistáciemi. Podle toho co vám chutná.
  • Špaldovou mouku můžete nahradit i celozrnnou pšeničnou.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale pozor na kusy oříšků.

 

 

 

🌱 PS: Začni svou jarní proměnu!

Probuď energii a uprav jídelníček. Uvidíš, že i na jaře se můžeš cítit skvěle! Začínáme 8 týdenní Jarní očistu. Přidej se do skvělé party - už za pár týdnů uvidíš výsledky.

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?

64 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Mila Beata
29. 1. 2025

Sladká verze sušenek podle videa aaaah mnaaaqqm ♥️

Mila Beata
29. 1. 2025

Takže milá Vierko , nevím kde soudruzi v NDR udělali chybu , ale video na začátku je jiný recept
, tak jsem upekla oboje 😂♥️♥️♥️♥️😂♥️♥️♥️
Slané i sladké a oboje mnaaaaam , velmi žravé
SLANÁ VERZE ♥️

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Sušenky Ementál

Tyto sušenky mají s ementálem společné nejen ty díry, ale i sýrovou chuť, a to díky lahůdkovému droždí. Koření na posypání si klidně upravte podle chuti.

Slaný mini cheesecake (bezlepkový)

Poměrně rychlý bezlepkový recept, který můžete využít jako malý předkrm pro hosty. Pohrajte si z barvami a zdobte povrch dortíků dle vaší fantazie. Sladší ...

Mandlové kuličky

Slané kuličky vhodné jako finger food na oslavy nebo do různých placiček a palačinek. Jakýkoliv dip či ostrá omáčka se k těmto mandlovým kuličkám náramně h...

Sváteční cibulové sušenky

Jednoduché cibulové sušenky, které si můžete připravit předem. Vhodné k pomazánkám, nebo jen tak na mlsání. Když vám náhodou nějaké zbydou, hodí se i jako ...

Slané sušenky s hummusem ze špenátu

Tímto receptem můžete překvapit vaše hosty, hodí se na party a oslavy jako jednohubka a nebo si ho můžete připravit jako svačinku k odpolednímu čaji.

Semínkové trojhránky

Křupavé a voňavé trojhránky, které lze chroupat jen tak nebo jako pečivo k omáčkám a krémům.