- 225 g ovesných vloček
- 60 g celozrnné pšeničné mouky
- 1 lžíce sušené cibule
- 2 lžičky sušeného česneku
- 1 rovná lžíce sušeného tymiánu
- kmín na posypání
- sezamové semínko na posypání
- mák na posypání
- 60 g oleje
- 180 vody ohřáté na 60°C
- sůl
Jak připravit slané krekry z ovesných vloček
- Rozmixujte ovesné vločky, klidně i na hrubo. Nasypejte je do mísy.
- Do mísy přidejte ostatní suché ingredience a dobře promíchejte.
- Přidejte vodu a olej. Promíchejte a nechte 20 minut odpočívat.
- Poté těsto rozválejte, posypejte semínky, nakrájejte a dejte péct do vyhřáté trouby na 190°C na cca 20 minut do zlatova.
Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to
Praktické
- Důležité je nechat těsto alespoň dvacet minut odpočívat.
- Pečení bude trvat asi 20 minut, bude záležet na vaší troubě.
Obměna
- Na posypání můžete použít jakákoliv semínka.
- Místo mouky pšeničné můžete použít špaldovou.
Děti
- Pečivo dětem dáváme až od 1,5 roku nebo později. Pokud už je ale dítě zvyklé na běžné pečivo, bez obav mu tuto zdravou alternativu nabídneme.
PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Komentáře
Vierka, práve som dopiekla a ochutnala tieto úžasné krekry. Príprava bola jednoduchá a semienka sa dajú meniť podľa chuti a fantázie.
Určite budem robiť vždy, keď bude chuť na slané maškrtenie :-)
Vyzkoušeno a hned uloženo do oblíbených😍- snadná příprava, skvělá chuť! Na dnešní akci půjdou určitě na odbyt jako i pórkový a semínkový..!