- 180 g mouky T1 nebo pšeničné celozrnné polohrubé mouky
- 20 g pohankové mouky
- sůl
- gochugaru podle chuti
- vymačkané stroužky česneku
- sušená cibule podle chuti
- 1 lžíce tamari
- 2 lžičky sladkého kari
- 1 lžíce lněných semínek
- voda podle potřeby
- 8 g prášku do pečiva bez fosfátů
- pár kapek citrónové šťávy
- olej na vymazání formy
Jak připravit Taiyaki na slano
- Všechny ingredience smíchejte v míse, dobře promíchejte, aby vzniklo těstíčko jako na lívance.
- Formu vymažte lehounce olejem a zahřívejte na středně mírném ohni.
- Nalijte těsto do pánvičky a pečte asi 4 minuty z každé strany.
Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to
Praktické
- Doba pečení bude záležet na plameni, po několika minutách pánev otevřete a zkontrolujte, pokud se chcete ujistit, co se uvnitř děje.
- Pánev na Taiyaki se dá běžně koupit na e shopech.
- Pro verzi bez sóji použijte pohankovou nebo hrachovou tamari namísto sójové a nebo tamari úplně vynechte a použijte více soli.
Obměna
- Můžete použít jakékoliv koření nebo bylinky, nebojte se těstíčko pořádně dochutit.
Děti
- S menším množstvím soli a bez pikantního koření vhodná zdravá svačina pro děti od 2 let.
PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Komentáře
Pěkně prosím, co je zač ta mouka T1? Pšeničnou mouku nemohu, tak se ptám, čím bych tuto mouku mohla nahradit. Na Slovensko si pro ni určitě nepojedu – jsem nepohyblivá. Předem děkuji, Marcela