Domů > Zdravé recepty > Slané chuťovky

Slané vafle s bylinkami

Uvařeno
bez sóji
bez mléka

Vyzkoušejte tyto chuťově výborné slané vafle s vůní Provence a nechte se vůní bylinek naladit na jaro. Je to prima změna na svačinu ale i rychlé a originální pohoštění pro návštěvu.

Ingredience
5 vaflí
  • 180 g pšeničné celozrnné polohrubé mouky
  • 20 g rýžové mouky
  • 20 g oleje
  • citrónová kůra
  • mák
  • tymián
  • oregáno
  • majoránka
  • petržel
  • česnek
  • 1 lžíce mletých lněných semen
  • sůl
  • voda podle chuti
  • 1 zarovnaná kávová lžička jedlé sody
  • citrónová šťáva

Jak připravit bylinkové vafle na slano

  1. Umelte lněná semínka.
  2. V misce smíchejte suché přísady, nasekané bylinky a rozmačkaný česnek.
  3. Postupně přidávejte olej a vodu a míchejte, abyste získali těsto, které není příliš tekuté.
  4. Vaflovač vymažte olejem, nechte ho dostatečně rozehřát, přidejte lžíci těsta, zavřete víko vaflovače a pečte 7 minut. Nechte vychladnout

🚀Začíná jarní očista - tento týden!
Proměň se ze zimní medvědice v jarní gazelu! 😁

Ráno plná energie, pleť jen září, oblečení ti padne a tělo šlape jako hodinky - Pojď do toho!

Praktické

  • Neotvírejte víko dříve, než uplyne 7 minut, aby se vafle nepotrhaly.
  • Po upečení vafle znovu lehce vymažte vaflovač olejem, než budete péct další.
  • Pokud si melete mouku doma v mlýnku, z celého zrna, prosijte ji 2-3x přes moučné síto, mouka pak bude méně hrubá, s těstem se bude lépe pracovat a pečivo bude křupavější.
  • Nevynechte citrónovou kůru.

Obměna

  • Použijte jakékoliv bylinky, i sušené, pokud nemáte k dispozici čerstvé.
  • Pšeničnou celozrnnou polohrubou mouku můžete vyměnit za chlebovou pšeničnou.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme sůl.

🌱 PS: Začni svou jarní proměnu!

Probuď energii a uprav jídelníček. Uvidíš, že i na jaře se můžeš cítit skvěle! Začínáme 8 týdenní Jarní očistu. Přidej se do skvělé party - už za pár týdnů uvidíš výsledky.

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?

25 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Nemám vaflovač, ale toustovač. Lze ho použít?

Ahoj všem, lze zaměnit rýžovou mouku za pohankovou nebo čirokovou? Díky za odpověd.

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Rýžové krokety

Výborná bezlepková chuťovka, která chutná jak za tepla, tak i vychladlá. Vhodná je i jako pohoštění, na oslavu nebo jako svačinka do krabičky. Ke kroketám ...

Indický Moonglet (bez lepku)

Indická dobrota pro zpestření jídelníčku, vhodná jako svačina na výlety, ale i na oslavy jako finger food.

Celozrnné kornouty s paštikou

Tyto jakoby kremrole, určitě neurazí nikoho z vašich hostů. Výborně se hodí k pohoštění a k různým svátečním příležitostem. 

Mandlové kuličky

Slané kuličky vhodné jako finger food na oslavy nebo do různých placiček a palačinek. Jakýkoliv dip či ostrá omáčka se k těmto mandlovým kuličkám náramně h...

Slaný mini cheesecake (bezlepkový)

Poměrně rychlý bezlepkový recept, který můžete využít jako malý předkrm pro hosty. Pohrajte si z barvami a zdobte povrch dortíků dle vaší fantazie. Sladší ...

Červené podzimní galetky

Vyzkoušejte tyto jednoduché podzimní galetky, ozvláštněné chutí černého kmínu. Hodí se třeba jako svačina, kterou si snadno sbalíte i s sebou na cesty, ale...