- uvařené fazole adzuki (cca hrst)
- 1 cibule
- 2-3 stroužky česneku
- 1-2 lžíce oleje
- 2 větší žampiony
- kousek celeru
- 1 lžička majoránky
- 1/2 lžičky sušeného zázvoru
- sojová omáčka
- sůl
Jak připravit adzuki prejt s žampiony
- Na oleji osmahneme cibuli se špetkou soli.
- Přidáme na malé kostičky nakrájený celer a na kousky nakrájené žampiony.
- Vše orestujeme, až jsou kostičky zlatavé.
- Ochutíme kořením, přidáme 1 lžíci sojové omáčky, fazolky a česnek.
- Zalijeme 3 lžícemi (případně víc) vývaru z fazolek nebo vodou a 3 minuty podusíme pod pokličkou.
- Fazolky rozmačkáme, promícháme a případně ještě dochutíme sojovou omáčkou.

Naskoč do kurzu zdarma. Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví!
Chci začít

Praktické
- Pokud vám nějaký prejt zůstane, použijte ho jako pomazánku na kváskové pečivo nebo jako náplň do placek, palačinek či tortill.
- Máte-li již uvařenou obilovinu (kroupy, špaldotto, pohanku), můžete ji do prejtu zamíchat v kroku 4.
Obměna
- Pokud nemáte sušený zázvor, přidejte po vypnutí pokrmu šťávu z čerstvého zázvoru (pár kapek).
- Celer můžete vynechat nebo místo něj dát jinou zeleninu. Žampiony také nejsou nutné, nebo je můžete nahradit jinými hřiby sušenými (dopředu namočte) či čerstvými. Prejt je dobrý i bez nich.
- Adzuki můžete nahradit fazolí červená ledvina.
Kombinujeme
- Prejt na talíři kombinujte s obilovinou – výborné jsou kroupy nebo špaldotto, napařenou nebo jinak připravenou zeleninou (nishime, pečená aj.), syrovým listem salátu a pickles.
Děti
- Pokrm je vhodný pro děti od 1 roku, ale šetříme se solí, tukem a kořením. Jídlo můžete vařit společně, ale solit malinko, pro dítě odebrat porci a pro sebe teprve dochutit.
PS: Přemýšlíš, co uvařit pro lepší postavu?
Nepřemýšlej 😊 Pojď něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskoč do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Komentáře
Tohle jídlo je prostě pecka 🙂
Výborná páteční večeře 🙂