- 4 lžíce pohankové mouky
- 2 lžíce strouhaného kokosu
- 1 lžíce strouhanky
- 100 g uvařené cizrny
- 2 lžičky cajunské směsi
- olej
- 1 lžička citrónové kůry z bio citrónu
- petrželka
- sůl
- voda podle potřeby
Jak připravit smaženou pochoutku z cizrny
- Do mísy dejte všechny suché ingredience a promíchejte.
- Rozmixujte nahrubo uvařenou cizrnu a přidejte do mísy, znovu promíchejte.
- Přidejte vodu, pořádně promíchejte a nechte hodinku odpočívat. Vodu přidávejte pomalu, těsto musí být lepivé. Odpočinkem zhoustne.
- Do hotového těsta, které je husté, ale lepivější, přidejte nasekanou petrželku.
- Na pánev dejte vyšší vrstvu oleje.
- Rukama namaštěnýma olejem odebírejte kousky a dejte na pánev. Smažte pomalu, šetrně a během smažení otáčejte smaženky ze všech stran.
Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to
Praktické
- Smaženky jsou moc dobré k omáčkám a nebo jen jako chuťovka k různým dipům a salsám. Rozhodnutí, jak je použijete, je na vás.
- Pokud chcete těsto, ze kterého lze tvarovat kuličky, přidejte více strouhanky.
Obměna
- Pro bezlepkovou verzi použijte bezlepkovou strouhanku.
Děti
- Pikantnější jídlo nevhodné pro děti.
PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Buďte první, kdo napíše komentář