Domů > Zdravé recepty > Slané chuťovky

Smaženky nejen do omáček

Uvařeno
bez lepku
bez sóji
bez vajec

Smaženky jsou takovou slanou chuťovkou, ale lze je využít i do omáček. A nebo jen tak třeba na oslavy jako finger food, skvěle chutnají s různými dipy.

Ingredience
  • 4 lžíce pohankové mouky
  • 2 lžíce strouhaného kokosu
  • 1 lžíce strouhanky
  • 100 g uvařené cizrny
  • 2 lžičky cajunské směsi
  • olej
  • 1 lžička citrónové kůry z bio citrónu
  • petrželka
  • sůl
  • voda podle potřeby

V Klubu Jíme Jinak a on-line kurzech jsem našla kromě spousty informací a skvělých receptů i podporu přátel. Manžel, ...

Jak připravit smaženou pochoutku z cizrny

  1. Do mísy dejte všechny suché ingredience a promíchejte.
  2. Rozmixujte nahrubo uvařenou cizrnu a přidejte do mísy, znovu promíchejte.
  3. Přidejte vodu, pořádně promíchejte a nechte hodinku odpočívat. Vodu přidávejte pomalu, těsto musí být lepivé. Odpočinkem zhoustne.
  4. Do hotového těsta, které je husté, ale lepivější, přidejte nasekanou petrželku.
  5. Na pánev dejte vyšší vrstvu oleje.
  6. Rukama namaštěnýma olejem odebírejte kousky a dejte na pánev. Smažte pomalu, šetrně a během smažení otáčejte smaženky ze všech stran.
🚀Začíná jarní očista - tento týden!
Proměň se ze zimní medvědice v jarní gazelu! 😁

Ráno plná energie, pleť jen září, oblečení ti padne a tělo šlape jako hodinky - Pojď do toho!

Praktické

  • Smaženky jsou moc dobré k omáčkám a nebo jen jako chuťovka k různým dipům a salsám. Rozhodnutí, jak je použijete, je na vás.
  • Pokud chcete těsto, ze kterého lze tvarovat kuličky, přidejte více strouhanky.

Obměna

  • Pro bezlepkovou verzi použijte bezlepkovou strouhanku.

Děti

  • Pikantnější jídlo nevhodné pro děti.

🌱 PS: Začni svou jarní proměnu!

Probuď energii a uprav jídelníček. Uvidíš, že i na jaře se můžeš cítit skvěle! Začínáme 8 týdenní Jarní očistu. Přidej se do skvělé party - už za pár týdnů uvidíš výsledky.

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?

31 lidí už poděkovalo za článek.

Buďte první, kdo napíše komentář

Vyzkoušejte také

Kari kuličky bezlepkové

Lahodné kari kuličky, které můžete použít podle vaší fantazie. Jsou skvělé na oslavy jako finger food a nebo jako součást různých salátů, k omáčkám a salsá...

Vegoyaki bezlepkové

U nás mají kuličky vegoyaki, variace na japonské tradiční jídlo takoyaki, velký úspěch, proto nesměla chybět ani bezlepková verze. Doufám, že potěší i vás....

Jáhelné kostky

Vypadá to jako sushi, ale není to sushi. Pokud si v kuchyni rádi hrajete, vyzkoušejte tuto netradiční slanou pochoutku, která se hodí i jako součást stolu ...

Rýžové kuličky Ammini Kozhukattai

Ammini Kozhukattai jsou rýžové knedlíčky vařené na páře. Jsou vhodné jako zdravá slaná chuťovka, skvěle se budou vyjímat na svátečním stole a můžete jimi p...

Cajunská hlíva

Rychlá zdravá chuťovka pro milovníky hub a pikantních chutí. Křupavé a lehce pikantní hlavičky hlívy jsou vhodné i na oslavy jako finger food.

Zlaté koule

Tyto koule můžete použít i jako jídlo do ruky, na párty, pohoštění, jsou skvělé jak studené, tak teplé. Jsou bez lepku, masa i vajec a jejich příprava je r...