- 1 okurka
- 1 puk bílé čekanky
- hrst kvašeného zelí
- 2 lžíce rostlinné smetany
- 1/2 lžíce umeocta
- 1 snítka čerstvého kopru
- voda podle potřeby
- Okurku oloupeme a nastrouháme na hrubo do mísy.
- Přidáme opláchnutý čekankový puk pokrájený na tenké proužky.
- Přidáme kvašené zelí pokrájené na menší kousky.
- Přidáme kopr nasekaný na jemno.
- Zeleninu promícháme, přidáme smetanu, ocet a je-li třeba, tak trochu vody.
- Promícháme, ochutnáme, doladíme množství octu a podáváme.
Praktické
- Čekanka má nahořklou chuť, což je v létě chuť potřebná. Skladujte ji ve tmě, aby nebyla příliš hořká.
- Pokud potřebujeme dodat sladkou chuť, přimícháme do zálivky slad nebo obilný sirup. Slad je lepší naředit horkou vodou nebo čajem, aby se lépe rozmíchal.
Obměna
- Místo čekanky můžete dát jakýkoliv jiný salát.
- Místo kopru můžete dát bylinky nebo pesto.
Děti
Salát dáváme dětem cca od 2 let, menším dětem dáme syrovou zeleninu zvlášť nebo zálivku hodně zjemníme.
Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to
PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Komentáře
Mnam
Omg 😘 to se nedá srovnat s klasikou , toto je okurkosalatove nebe ♥️ Děkujeme JJ