Porce pro 2 osoby
- cca 150g soba nudlí
- 1 menší brokolice
- 100 g tempehu
- kvalitni sójová omáčka
- (černý) sezam
Omáčka
Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to
- 2 menší stroužky česneku
- cca 3 cm dlouhý kus čerstvého zázvoru
- 1 lžíce kvalitní sójové omáčky
- 1/2 – 1 lžíce javorového sirupu
- 1/2 lžičky světlého misa
- 2 lžíce olivového oleje
- špetka růžového pepře
- šťáva z poloviny limetky
- 5 para ořechů
Postup
- Tempeh nakrájejte na malé kousky a opečte na trošce (sezamového) oleje pěkně dozlatova.
- Po chvíli přidejte sezam a nechte tempeh obalit a sezam lehce opéct.
- Sejměte z ohně a po chviličce zakápněte troškou (1 lžíce) sójové omáčky.
- Brokolici dobře omyjte a poté okrájejte růžičky. Dejte vařit soba nudle dle návodu, brokolici dejte do cedníku a nechte ji napařovat nad stejným hrncem, ve kterém se vaří soba.
- Zázvor a česnek nastrouhejte na jemném struhadle, paraořechy nasekejte nožem na tenké plátky, přidejte všechny ostatní ingredience na omáčku a smíchejte v misce.
- Po uvaření soba nudle slijte.
- Vraťte do hrnce, přidejte brokolici a tempeh a vše zalijte asijskou omáčkou s ořechy. Dobře promíchejte a podávejte.
Toto jídlo je chutné i na cesty, studené, zabalené v krabičce.
PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Komentáře
Marcelko, naprosto dokonale vyladěný recept, děkujeme.
Máte doporučení, které soba nudle jsou 100% pohankové? Myslím konkrétní značku (chápu, že nechcete dělat rekladu – klidně do emailu .-). Já zatím všude viděl jen s obsahem cca 10-50% pohanky – tedy spíš většinou “přeničné s pohankou” :-/
Předem díky :-)
PETR