Domů > Zdravé recepty > Slané chuťovky

Sooji namak pare – indická chuťovka

Uvařeno
bez cukru
bez mléka
bez vajec

Tento snack si dopřejeme opravdu jen výjimečně. Je výborný na oslavy, pro hosty a jako součást “zobacího talíře”. Často se podává jako občerstvení během indických festivalů a oslav.

Ingredience
  • 200 g semolinové mouky
  • 1 polévková lžíce oleje
  • kmín
  • černý kmín (černucha)
  • gochugaru (chilli na kimchi)
  • voda podle potřeby
  • olej na smažení

Hubnutí do plavek funguje! Dagmar je další z mnoha účastnic, co mají skvělé výsledky, a to i ve věku, kdy něco zhubno...

Jak připravit indické krekry Sooji namak pare

  1. Semolinovou mouku vložte do nádoby mixéru a rozmixujte na jemný prášek.
  2. Do mísy dejte mouku se zbytkem suchých surovin. Promíchejte.
  3. Přidejte olej a promíchejte prsty.
  4. Pomalu přidávejte vodu a míchejte, abyste získali elastickou, ale pevnou směs.
  5. Vyválejte na tenko a vykrajujte kosočtverce.
  6. Smažte na rozpáleném oleji.
Cukroví bez cukru?
Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to

Praktické

  • Nesmažte hodně kusů společně.
  • Uchovávejte v dobře uzavřené skleněné nádobě.

Obměna

  • Pokud nemáte gochugaru, můžete vynechat.

Děti

  • Pikantní smažené jídlo nevhodné pro děti.

PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?

35 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Žakale
9. 2. 2023

Vierko , šlo by to péct i v troubě? Bude to o dost jiné?

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Semínkové papíry

Tenké křupavé pečivo, které se výborně hodí na oslavy, na párty a nebo občas jako snack.

Sušenky Ementál

Tyto sušenky mají s ementálem společné nejen ty díry, ale i sýrovou chuť, a to díky lahůdkovému droždí. Koření na posypání si klidně upravte podle chuti.

Sváteční rýžové krokety (fotopostup)

Tento recept možná na první pohled vypadá složitě, ale nenechte se zastrašit. Vše si předem připravte a půjde to jako po másle. Odměnou vám budou chutné kř...

Semínkové trojhránky

Křupavé a voňavé trojhránky, které lze chroupat jen tak nebo jako pečivo k omáčkám a krémům.

Slané ovesné sušenky

Slaná pochoutka, u které vám zaručuji, že brzo zmizí, proto si nedělejte hlavu s jejich skladováním. Jsou vhodné jako zdravá svačinka nebo jako pohoštění p...

Manakeesh Zaatar jinak

Tento chlebík je výborný k hummusu, různým pomazánkám, dušené zelenině. Můžete si ho také rozkrojit a plnit, vše podle vaší fantazie.