- 200 g semolinové mouky
- 1 polévková lžíce oleje
- kmín
- černý kmín (černucha)
- gochugaru (chilli na kimchi)
- voda podle potřeby
- olej na smažení
Jak připravit indické krekry Sooji namak pare
- Semolinovou mouku vložte do nádoby mixéru a rozmixujte na jemný prášek.
- Do mísy dejte mouku se zbytkem suchých surovin. Promíchejte.
- Přidejte olej a promíchejte prsty.
- Pomalu přidávejte vodu a míchejte, abyste získali elastickou, ale pevnou směs.
- Vyválejte na tenko a vykrajujte kosočtverce.
- Smažte na rozpáleném oleji.
Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to
Praktické
- Nesmažte hodně kusů společně.
- Uchovávejte v dobře uzavřené skleněné nádobě.
Obměna
- Pokud nemáte gochugaru, můžete vynechat.
Děti
- Pikantní smažené jídlo nevhodné pro děti.
PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Komentáře
Vierko , šlo by to péct i v troubě? Bude to o dost jiné?