Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Těstoviny

Špagety čarodějnice

Uvařeno
bez sóji
sezóna podzim
sezóna zima

Když jsem v obchodě objevila špagety Pasta Venere, hned na první pohled se mi zalíbily a hned jsem dostala nápad, jak je připravit. Jsou temné, tajemné, barvy skoro jako od nějaké čarodějnice. A tak i název byl na světě.

Ingredience
  • špagety Pasta Venere
  • olej
  • fialové zelí
  • červená cibule
  • červená radicchio (salátová čekanka)
  • umeocet
  • sůl
  • bílý sezam
  • lahůdkové droždí
  • krém z balzamikového octa

Rozhodla jsem se s vámi podělit o svojí zkušenost, milé těhulky. Jsem těhotná potřetí a mám zajímavé srovnání těhoten...

Jak připravit černé špagety se zeleninou

  1. Zelí a cibuli nakrájejte na nudličky. Osmahněte na oleji.
  2. Dochuťte solí, přidejte trochu umeocta, přilijte trochu vody a pár minut povařte.
  3. Špagety uvařte a po uvaření je přidejte na pánev, zvyšte plamen, přisypte trochu lahůdkového droždí, nasekané červené radicchio a vše orestujte.
  4. Na talíři povrch posypte opraženými sezamovými semínky a pocákejte krémem z balzamikového octa.
Cukroví bez cukru?
Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to

Praktické

  • Pasta Venere je k sehnání na e-shopech, nevím jestli i v obchodech.
  • I když je to hloupá maličkost, pro efekt servírujte jídlo na černém nebo tmavém talíři.

Obměna

  • Nezapomeňte na umeocet, který krásně zvýrazní barvu zelí.
  • Pokud vám nezáleží na barvě pokrmu, můžete použít jakékoliv těstoviny.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme olej, sůl a koření.

PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?

8 lidí už poděkovalo za článek.

Buďte první, kdo napíše komentář

Vyzkoušejte také

Houbové ravioli (fotopostup)

Lahodný recept pro milovníky italské kuchyně, domácích těstovin a dobrého jídla. Vyzkoušejte tyto ravioli plněné houbami, jistě si na nich pochutná celá ro...

Italský podzimní salát

Pokud hledáte osvěžující podzimní pokrm, tento salát je to pravé. Klasická italská kombinace nahořklé červené čekanky – radicchio rosso s hruškou. Pr...

Celozrnné krémové špagety

V tomto receptu zužitkujeme postranní listy bulvy fenyklu a košťál z brokolice a vyzkoušíme si, že i ze zbytků se dá snadno vykouzlit skvělý kondiment na t...

Casarecce s houbovou omáčkou a rukolou

Těstoviny s houbovou omáčkou jsou lahodný a rychlý pokrm, který kombinuje jemnou chuť žampionů s pikantní čerstvostí rukoly a konopného semínka. Tento ...

Čekankové rizoto

Rizoto s čekankou je skvělým způsobem, jak ozvláštnit váš jídelníček a vnést do něj jemně nahořklou, ale osvěžující chuť této jedinečné zeleniny. V kombina...

Těstoviny s pečenými rajčaty s rozmarýnem

Těstoviny s rajčaty zapečenými s rozmarýnem jsou italskou tradicí, patřící k létu. Rajčata během několika minut začnou z trouby nádherně vonět, i když obsa...