Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Těstoviny

Špagety narůžovo

Uvařeno

Vaše nastavení osobních údajů (cookies) nám zakazuje přehrávat videa.
Ale nebojte se. Jakmile videa povolíte, přehrajeme je.

Zásady cookies
bez lepku
bez sóji
bez mléka
bez vajec

Červená řepa je zdravá a úžasně univerzální surovina. Dá se připravit na tisíc způsobů. Tento recept je rychlý a kombinace řepy a těstovin je skvělá.

Od mala jsem trpěla nadváhou a později se přidaly různé zdravotní potíže. Doktoři mi předpovídali, že se nedožiji mno...

  • 300 g neuvařených špaget (celozrnné, semolinové)
  • 1 větší červená řepa
  • olej
  • 200 ml ovesné smetany
  • půlka střední cukety
  • 2 stroužky česneku
  • hrst vlašských ořechů
  • sůl
  • pepř
  • lahůdkové droždí
  • petrželka nať

Jak připravit těstoviny s červenou řepou

  1. Uvaříme těstoviny dle návodu na obalu, při cezení dáme cca 100 ml vody, ve které se těstoviny vařily, stranou.
  2. Červenou řepu oloupeme, nastrouháme a dáme restovat na pánev s troškou oleje. Restujeme asi 5-7 minut, osolíme, opepříme, podlijeme vodou ze špaget, kterou jsme pro tento krok dali stranou, vmícháme smetanu a nakonec špagety.
  3. Na jinou pánev dáme dozlatova orestovat cuketu nakrájenou na kostičky, přisypeme ořechy a nakonec nasekaný česnek. Touto směsí posypeme naservírované špagety, dozdobíme lahůdkovým droždím a petrželkou.
Jarní únava? Potíže s trávením?
V naší 3denní jarní výzvě ti ukážeme jak probudit svou energii a využít sílu jara naplno!
Registrace zdarma

Praktické

  • Pro bezlepkovou dietu použijte těstoviny bez lepku (např. rýžové nebo kukuřičné).

Obměna

  • Místo ovesné smetany můžete použít kokosovou.
  • Ořechy můžete vynechat a špagety posypat např. restovanými slunečnicovými semínky.
  • Místo špaget můžete použít jiné oblíbené těstoviny.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme sůl, olej a koření.

PS: Povánoční kila, únava nebo lenora. Známe to!

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Vaření a pečení je mojí velkou vášní a rostlinná strava mi otevřela úplně jiné a nové rozměry. Ráda experimentuji, zkouším pro mě zatím neznámé ingredience a tvořím nové recepty. Díky Jíme Jinak jsem se naučila přemýšlet o tom, jak lépe poskládat talíř, také jsem vyřadila z jídelníčku některé suroviny a nikdy jsem se necítila tak dobře, jako nyní.

72 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Za mě je to luxusní vánoční jídlo, ty barvy: červená a zelená a ořechy… Dnes na štědrý den jsem dělala jako lehký oběd. Všichni obdivovali. Těstoviny kukuřičné vřetena. Děkujeme.

Vynikající jídlo! Já miluji těstoviny na všechny způsoby. Bylo to skvělé a červená řepa tam nebyla vůbec cítit! Jen ta barva jí prozradila👍😋🫶

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Tofu s jamajskou omáčkou

Jamajský jerk a asijské ramen nudle? Věřte, funguje to. Vyzkoušejte další z oblíbených fusion receptů a dejte vědět, protože mě tento pokrm přímo nadchl.

Špagety s pórkem, citrónem a růžovým pepřem

Pokud patříte mezi milovníky špaget, měli byste je vyzkoušet s touto rychlou omáčkou s citrónem a růžovým pepřem, které si spolu velmi dobře rozumí.

Špagety Tři oříšky pro Popelku

Pokud jste milovníky špaget a velmi rychlých receptů, je tato italská klasika pro vás to pravé.

Jarní krémové fusilli bez lepku

Jaro je v plném proudu a kolem nás to všude kvete. Přeneste si jaro i na talíř a uvařte si toto chutné, barevné, jednoduché a variabilní jídlo, na kterém s...

Carpaccio z řepy Chioggia

Lehké, osvěžující a rychlé letní jídlo plné barev, při jehož servírování se můžete vyřádit vy i vaše děti.

Fusilli s květákem a fenyklem

Na těstoviny mám ráda super rychlé, jednoduché kondimenty, připravené za pár minut. Tyto fusilli jsou připravené se sezónní zeleninou, květákem a fenyklem,...