Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Těstoviny

Špagety s dary moře e země

Uvařeno

Veganské špagety s příchutí mořských plodů. Chuť, ale především konzistence tohoto jídla vás ohromí. Pokud znáte italskou klasiku, spaghetti alle vongole, toto jídlo vám ho hodně připomene a nahradí.

Ingredience
  • hlíva
  • vločky z mořské řasy Nori
  • mořské řasy Hijiki
  • mirin
  • olej
  • sůl
  • česnek
  • čerstvá petrželka
  • celozrnné špagety

Byla jsem na tom byla opravdu moc špatně, Nevím jestli více fyzicky nebo po psychické stránce. Čekala jsem, kdy to se...

Jak připravit špagety s mořskými řasami a hlívou

  1. Hlívu nakrájejte na kousky velikosti škeble. Vložte je do mísy a marinujte s vymačkaným česnekem, mirinem, solí a vločkami řasy Nori po dobu 1 hodiny.
  2. Hijiki namočte na 15 minut.
  3. V pánvi rozehřejte olej, přidejte marinovanou houbu, orestujte a podlijte troškou vody. Duste několik minut do požadované konzistence.
  4. Těstoviny uvařte společně s Hijiki, sceďte a přidejte je do pánve a orestujte na silném plameni. Posypejte čerstvou petrželkou.
Nafouklá po Vánocích?
Pojďte si dát 14 denní restart. Spravíme trávení a dáme tělo do kupy po svátcích!
Chci lednový restart

Praktické

  • Použijte z větší části nožičky hlívy.
  • Množství ingrediencí přizpůsobte počtu strávníků.
  • Tento recept funguje s hlívou, ostatní houby nejsou na tento recept vhodné.

Obměna

  • Pro bezlepkovou verzi použijte bezlepkové špagety.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme olej, sůl a koření a vynecháme mirin.

PS: Povánoční kila, únava nebo lenora. Známe to!

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?

33 lidí už poděkovalo za článek.

Buďte první, kdo napíše komentář

Vyzkoušejte také

Podzimní linguine s kaštany

Typický podzimní recept plný chutí, barev a kontrastů. Nám moc chutnal, doufám, že potěší i vás.

Inkoustové špagety

Inkoustové špagety jsou běžně připravovány s inkoustem ze sépie. Vyzkoušejte tuto verzi, kde špagetám dodá barvu černá tahini pasta. Vločky nori dodají vůn...

Špagety s květákovým krémem

Inspirací pro tento recept mi byl recept známého italského šékuchaře michelinské restaurace Antonina Cannavacciuola. Moje verze je veganská a jde o rychlé ...

Houbové ravioli (fotopostup)

Lahodný recept pro milovníky italské kuchyně, domácích těstovin a dobrého jídla. Vyzkoušejte tyto ravioli plněné houbami, jistě si na nich pochutná celá ro...

Veganská flákota

Pokud si v kuchyni rádi hrajete, pak je tento recept přesně pro vás. Marinovaná hlíva chytne perfektní masovou konzistenci a červená řepa se postará o zbyt...

Brokolicová lahůdka

Lahodná, jemná, krémová omáčka z brokolice je skvělá ke špagetám nebo jakýmkoliv těstovinám. Super rychlé a jednoduché zdravé jídlo, které budete mít během...