- hlíva
- vločky z mořské řasy Nori
- mořské řasy Hijiki
- mirin
- olej
- sůl
- česnek
- čerstvá petrželka
- celozrnné špagety
Jak připravit špagety s mořskými řasami a hlívou
- Hlívu nakrájejte na kousky velikosti škeble. Vložte je do mísy a marinujte s vymačkaným česnekem, mirinem, solí a vločkami řasy Nori po dobu 1 hodiny.
- Hijiki namočte na 15 minut.
- V pánvi rozehřejte olej, přidejte marinovanou houbu, orestujte a podlijte troškou vody. Duste několik minut do požadované konzistence.
- Těstoviny uvařte společně s Hijiki, sceďte a přidejte je do pánve a orestujte na silném plameni. Posypejte čerstvou petrželkou.
Pojďte si dát 14 denní restart. Spravíme trávení a dáme tělo do kupy po svátcích!
Chci lednový restart
Praktické
- Použijte z větší části nožičky hlívy.
- Množství ingrediencí přizpůsobte počtu strávníků.
- Tento recept funguje s hlívou, ostatní houby nejsou na tento recept vhodné.
Obměna
- Pro bezlepkovou verzi použijte bezlepkové špagety.
Děti
- Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme olej, sůl a koření a vynecháme mirin.
PS: Povánoční kila, únava nebo lenora. Známe to!
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Buďte první, kdo napíše komentář