Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Těstoviny

Špagety s wasabi omáčkou

Uvařeno
bez lepku
bez sóji
bez mléka
bez vajec

Chcete vyzkoušet něco nového a pikantního? Připravte si špagety s wasabi omáčkou, které kombinují zdravé suroviny s exotickou chutí. Recept je veganský, rychlý a snadný.

Ingredience
  • hlíva
  • česnek
  • celozrnné špagety
  • olej
  • petrželka
  • 50 g kešu
  • 1 plná lžička wasabi
  • voda
  • 1 lžíce lahůdkového droždí
  • sůl

Vysokohorská turistika, fotky hor, taiji. To byly mé lásky, které jsem miloval, ale artróza kolene mi je vzala. Probl...

Jak připravit špagety s wasabi omáčkou

  1. Namočte kešu na několik hodin do vody.
  2. Poté slijte vodu, kešu dejte do sekáčku s vodu (asi půl sklenice), přidejte lahůdkové droždí, sůl a wasabi. Rozmixujte.
  3. Na pánev s olejem dejte nasekaný česnek, nakrájenou hlívu a orestujte. Osolte, promíchejte, přidejte omáčku a petrželku.
  4. Promíchejte.
  5. Uvařte špagety a nechte si stranou půl skleničky vody, ve které se vařily. Špagety dejte na pánev, zvyšte plamen a promíchejte. Pokud chcete jídlo více krémové, použijte vodu, ve které se vařily špagety. Nalijte do pánve a promíchejte.
  6. Na talíři posypejte petrželkou.
Nafouklá po Vánocích?
Pojďte si dát 14 denní restart. Spravíme trávení a dáme tělo do kupy po svátcích!
Chci lednový restart

Praktické

  • Používám wasabi v prášku, který se promíchá s vodou. Jelikož se ho používá minimální množství, je to určitě praktičtější. Nekupuji wasabi pastu, protože tam je složení opravdu hrozné…křen 31,7 %,zvlhčující látka: E420, rýžový otrubový olej, sůl, dextrin, Wasabi japonica 4,5 %, bramborový škrob, voda, aroma, kurkuma, regulátor kyselosti: E330, zahušťovadlo E415, barvivo: E133. To jen tak pro informaci.
  • Pro verzi bez lepku podávejte s bezlepkovými těstovinami.

Obměna

  • Můžete použít jakékoliv těstoviny.
  • Místo hlívy můžete přidat jakékoliv houby.

Děti

  • Větším dětem.

PS: Povánoční kila, únava nebo lenora. Známe to!

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?

5 lidí už poděkovalo za článek.

Buďte první, kdo napíše komentář

Vyzkoušejte také

Podzimní linguine s kaštany

Typický podzimní recept plný chutí, barev a kontrastů. Nám moc chutnal, doufám, že potěší i vás.

Veganská flákota

Pokud si v kuchyni rádi hrajete, pak je tento recept přesně pro vás. Marinovaná hlíva chytne perfektní masovou konzistenci a červená řepa se postará o zbyt...

Špagety Tři oříšky pro Popelku

Pokud jste milovníky špaget a velmi rychlých receptů, je tato italská klasika pro vás to pravé.

Nožičky z hlívy v omáčce citronette

Někdy se poštěstí a sežene se hlíva, která má silnější nožičky, které jdou krájet na plátky. Hned jsem toho využila a připravila tuto rychlovku, která nás ...

Rigatoni s hořčicovou omáčkou

Recept pro milovníky velmi rychlých a sytých receptů. Chuť je překapivě přímo sýrová a čerstvě mletý pepř silně připomene italskou klasiku Cacio e pepe.

Zelený energetický krém

Netradiční polévka nebo omáčka z hrášku. Matcha, citrón a kokosové mléko zaručí zvláštní chuť, která věřím, že nezklame.