- 110 g špaget
- 100 g přírodního tofu
- žlutá paprika
- cibule
- olej
- 1 polévková lžíce lahůdkového droždí
- loupaná konopná semínka
- cca 1/2 sklenice ovesného mléka
- čerstvá petrželka
- citronová šťáva
Jak připravit špagety se sýrovou omáčkou bez laktózy
- Tofu povařte 1 minutu ve vodě. Poté, co vychladne, ho nastrouhejte na hrubo. Pokapejte ho trochou citronové šťávy.
- Na pánev nalijte olej, rozehřejte ho a přidejte cibuli a papriku nakrájené na malé kousky. Restujte, dokud není cibule mírně zkaramelizovaná.
- Přidejte tofu a znovu opečte. Směs musí hodně zaschnout.
- Zalijte ovesným mlékem, osolte, promíchejte a vařte do zhoustnutí. Nakonec přidejte lahůdkové droždí a znovu promíchejte.
- Uvařte těstoviny, poté je přidejte do pánve s omáčkou. Pokud vám omáčka příliš zhoustla, přidejte více ovesného mléka. Smíchejte, posypte konopnými semínky, petrželkou a přidejte kapku extra panenského olivového oleje.
Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to
Praktické
- Při kupování ovesného mléka čtěte složení na krabici, vybírejte pouze kvalitní mléko bez nežádoucích ingrediencí. Jinak riskujete, že omáčka nezhoustne.
- Jakoukoliv těstovinu vařte al dente, rozvařené těstoviny nejsou dobré. Klidně těstovinu sceďte o minutu dříve, protože ještě dojde v omáčce.
- Pro bezlepkovou dietu použijte bezlepkové těstoviny (např. rýžové nebo kukuřičné).
- Pro verzi bez sóji použijte cizrnové tofu.
Obměna
- Jakákoliv těstovina.
- Do receptu můžete přidat cokoliv dle vlastní chuti a fantazie, ovšem nevynechte všechny základní ingredience.
Děti
- Špagety bez masa vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme sůl, olej a koření.
PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Komentáře
Výborné, i dětem chutnalo👍
Díky za recept, chci se zeptat, co má způsobit to zhoustnutí po zalití mlékem. Já použila mandlové a nějak jsem houstnutí nezaznamenala. Je to o ovesném mléce?