Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Těstoviny

Špagety Vegarbonara 2.0

Uvařeno

Další zdravá verze oblíbeného italského receptu, tentokrát s lahodným dýňovým krémem.

Ingredience
  • špagety
  • extra panenský olivový olej
  • 75 g tempehu
  • uzená paprika
  • česnek
  • 1 lžíce saké
  • 1 lžíce tamari
  • 20 g kešu ořechů
  • 175 g dušené dýně
  • 5 g lahůdkového droždí
  • 15 g mandlového másla
  • 100 g vody
  • sůl
  • petrželka

Ubehlo veľa mesiacov, čo ma kamarátka pozvala do Jíme Jinak a budem jej za to navždy vďačná. Taktiež patrím medzi veg...

Recept na špagety s dýňovým krémem

  1. Kešu oříšky namočte na cca 2 hodiny do horké vody.
  2. Napařte dýni.
  3. Uvařenou dýni vložte do mixéru s kešu oříšky, lahůdkovým droždím, vodou, solí a mandlovým máslem. Rozmixujte.
  4. Tempeh natrhejte na kousky a vložte do pánve s extra panenským olivovým olejem a česnekem. Osmahněte.
  5. Přidejte uzenou papriku podle chuti, česnek a znovu osmahněte
  6. Smíchejte s tamari a saké.
  7. Uvařte špagety a přidejte je na pánev s dýňovým krémem. Pokud chcete, přidejte trochu vody z vaření těstovin.
  8. Naservírujte špagety, přidejte tempeh a posypejte petrželkou.
Jak začít s Jíme Jinak?
Naskoč do kurzu zdarma. Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví!
Chci začít

Praktické

  • Vařením krém houstne. Lze naředit vodou z uvařených těstovin.
  • Pro verzi bez lepku použijte bezlepkové těstoviny, např. kukuřičné nebo rýžové.
  • Pro verzi bez sóji použijte nesójový tempeh, domácí nesójový tempeh (čočkový, hrachový, cizrnový apod.) a hrachovou, pohankovou nebo cizrnovou tamari.

Obměna

  • Můžete použít jakékoliv těstoviny.
  • Místo saké můžete použít mirin.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme olej, sůl a koření a vynecháme saké.

PS: Přemýšlíš, co uvařit pro lepší postavu?

Nepřemýšlej 😊 Pojď něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskoč do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu? PS. Všechny fotografie v mých článcích a receptech jsou moje, nejsou stáhnuté z jiných webů, jsou to fotky jídel, které jsem připravila a fotila osobně.

8 lidí už poděkovalo za článek.

Buďte první, kdo napíše komentář

Vyzkoušejte také

Cajunské světlé chilli

Chutná a kořeněná a také rychle připravená, to jsou důvody, proč je směs Cajun jedna z mých nejoblíbenějších.

Karamelizované kimchi

Kimchi se velmi dobře hodí do receptů, není vždy nutné ho jíst jednoduše jako .. kimchi. Jste připraveni na kulinářský orgasmus? Pokud se pokusíte udělat t...

Bezlepkové dýňové noky

Noky jsou oblíbenou přílohou a dají se servírovat na mnoho způsobů. Tato verze je bez lepku, vajec a mléka a navíc ochucená netradičním dlouhým pepřem, kte...

Vegarbonara

Další zdravá verze oblíbené italské klasiky špaget Carbonara, bez vajec, masa a mléčných výrobků. Rychlé jídlo, které budete mít během chvilky na stole.

Zahřívací bezpluchý oves

Základ tohoto receptu je bezpluchý oves. Jídlo je krásně krémové, není třeba žádného zahušťovaní, je příjemně kořeněné a zahřívající.

Brokolicová lahůdka

Lahodná, jemná, krémová omáčka z brokolice je skvělá ke špagetám nebo jakýmkoliv těstovinám. Super rychlé a jednoduché zdravé jídlo, které budete mít během...