Na těstoviny s omáčkou
- Těstoviny
- Polévková lžíce slunečnicového oleje
- 1 cibule na větší kostky
- Cca půl dýně Hokkaido na větší kostky
- 3 stroužky česneku
- Lžička uzené papriky
- Lžička oregana
- Sůl
- Citronová šťáva
Na “smaženou panchettu”
Co takhle recept na štíhlejší já? Dárkový poukaz na kurzy zdravého vaření - jediný dárek, po kterém váha jde dolů a nálada nahoru!
Prohlédnout
- Hlíva natrhaná na proužky zbavená tuhého třeně
- Půl uzeného tempehu – nastrouhat nahrubo
- Sojová omáčka Shoyu
- Cca dvě lžíce slunečnicového oleje
Na “parmezán”
- Pražené kešu oříšky
- Lahůdkové droždí
- sůl
Jak vyrobit spaghetti carbonara vegetariana
“Parmezán”
- Nejdříve si připravíme “parmezán”, který je možný si udělat do zásoby, v uzavřené nádobě v lednici nám tak týden vydrží.
- Na suché pánvi opražíme omyté kešu oříšky, které pak rozsekáme v mixéru na prášek, který následně smícháme s lahůdkovým droždím a solí. Množství záleží podle množství kešu, je potřeba ochutnávat. Ale cca na hrst kešu, polévková lžíce droždí.
Těstoviny s omáčkou
- Na lžíci slunečnicového oleje orestujeme cibulku se solí. Až nám zesklovatí, přidáme dýni a opět necháme orestovat.
- Následně přidáme posekaný česnek, uzenou papriku a oregano.
- Společně necháme ještě chviličku restovat a mícháme, aby se koření a česnek nespálily, načež podlijeme horkou vodou nebo vývarem tak, aby dýně byla ve vodě.
- Pod pokličkou dusíme do změknutí dýně (cca 15 minut).
- Mezitím si připravíme těstoviny podle návodu.
- Jakmile máme dýni měkkou, rozmixujeme vše do hladké omáčky, kterou dochutíme solí a citronovou šťávou.
- Do omáčky pak vmícháme uvařené těstoviny a dáme stranou.
“Smažená panechetta”
- Na slunečnicovém oleji orestujeme natrhanou hlívu a necháme ji pěkně dozlatova opéct.
- Pak přidáme nastrouhaný uzený tempeh a společně prohřejeme.
- Po vypnutí celou směs lehce zastříkneme Shoyu.
Praktické
- Pokud máme bezlepkovou dietu, volíme bezlepkové (např. kukuřičné) špagety.
Obměna
- Místo hokkaido můžeme použít i máslovou dýni, případně mrkev nebo batát.
- Fajnšmekrům můžeme ve zdravé výživě koupit veganský parmazán a na špagety ho nastrouhat.
Děti
- Tento recept je vhodný pro děti od 2,5 let.
PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Komentáře
Zrýchlená verzia_ žiadne mix,iba som roztlačila zeleninu (batát miesto dyne),v panchette šampiňóny,úd.paprika+ oregano je výborná dvojka,ale cestoviny bez čerstvej bazalky?takže trojka😁a skvelá pondelková večera
Taky jsem neměla všechny suroviny, tak místo špaget byly rýžový těstoviny, místo dýně mrkev a batát, místo tempehu tofu, ale bylo to vynikající! Moc jsem si pochutnala😋