- 1 hrnek špaldového kernotta (160 g)
- 2 hrnky vody
- sůl
Jak uvařit špaldové kernotto
- Kernotto propláchneme a zalijeme dvojnásobkem vody.
- Dáme vařit a přidáme sůl.
- Vaříme na mírném plameni do vstřebání vody asi 30 minut, pokud chceme mít kernotto křupavé. Do měkka trvá doba varu 40 – 50 minut.
- Během vaření nemícháme! Jinak se kernotto připálí.
Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to
Praktické
- Pokud máte čas, je lepší kernotto na pár hodin namočit. Délka varu se pak zkrátí.
Obměna
- Do kernotta můžete přidat různé druhy semínek, jako dýňové, slunečnicové, sezamové nebo lněné semínko.
Děti
- Kernotto je z obroušené špaldy, což je druh pšenice a obsahuje lepek. Proto ho podáváme dětem až od 1,5 roku a vaříme ho hodně do měkka.
PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Komentáře
Ahoj, špaldové kernotto jsem ve zdravé výživě nesehnala. Vůbec nevěděli, že to existuje. 😏
Výborný s hlívou na cibulce, k tomu nishime, uzený tofu, cuketéza..😋