- velká hrst listů z kedlubny
- 1 bílá cibule
- 2 stroužky česneku
- olej
- případně na dochucení pár kapek shoyu
- Na oleji osmahneme na proužky nakrájenou cibulku dozlatova.
- Posolíme ji větší špetkou soli a přidáme nakrájené listy z kedlubny.
- Chvilku restujeme a pak přilijeme vodu a necháme dusit 10 minut.
- Přidáme prolisovaný česnek a dusíme ještě minutku.
- Poté přemístíme do mixéru a rozmixujeme dohladka.
- Případně ještě dochutíme (sůl, česnek, shoyu).
- Podáváme třeba s rýží, noky nebo jinou obilovinou a jako luštěninu můžeme zvolit tempeh, tofu nebo třeba velké bílé fazole.
Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to
Obměna
- Můžete použít jakékoliv jiné listy od zeleniny (např. ředkvičky, brokolice atp.), které byste jinak vyhodili.
PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Komentáře
Přidala jsem i repove listy oh VELKÁ MNAMKA ♥️
Opět by mě nenapadlo použít listy např. vodnice, špenát je skvělý a z vodnice ta výrazná barva – jarní :-) . Na konci dušení jsem přidala trošku domácí ovesné smetany, krásně se zahustilo a po rozmixování byl hustý špenát, netvořila se hladinka vody, což mé děti nesnášejí, tak jako tip pro ty, kdo mají podobně náročné strávníky.