- 1 hrst listového špenátu
- 1 polévková lžíce lahůdkového droždí
- 100 g mouky T2 nebo pšeničné celozrnné polohrubé mouky
- olej
- česnek
- piniové oříšky
- slunečnicová semínka
- pistácie
- sůl
- pepř
- voda
Jak připravit zelené halušky se špenátem
- Špenát krátce spařte a propláchněte pod studenou vodou. Mírně ho vymačkejte.
- Smíchejte ho s několika lžícemi vody, ve které se vařil a rozmixujte.
- Do mísy dejte rozmixovaný špenát, přidejte sůl, mouku a lahůdkové droždí. Vymíchejte na husté těstíčko.
- Na pánev nalijte olej, přidejte semínka a česnek a osmahněte.
- Přiveďte vodu k varu a pomocí speciálního nástroje na halušky strouhejte nočky do vody. Jakmile vyplavou na povrch, vařte 1 minutu a sceďte je.
- Vložte je do pánve, promíchejte, posypejte pepřem a podávejte.
Pojďte si dát 14 denní restart. Spravíme trávení a dáme tělo do kupy po svátcích!
Chci lednový restart
Praktické
- Nemáte-li haluškovač, můžete lžící tvořit nočky a hned je házet do vody.
Děti
- Vhodné pro děti od 2 let, ale vynecháme pepř.
PS: Povánoční kila, únava nebo lenora. Známe to!
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Komentáře
To vypadá skvěle! Halušky dělám běžně z dýne, jen syrová nastrouhaná dýně na jemno, sůl a mouka, třeba špaldová. Chutnaly i manželovi. Tyto zelené určitě vyzkouším. Díky za nápad ❤️