Tento recept je z jimejinak.cz, kde najdete tisíce zdravých receptů, videa a online kurzy vaření.
Srí Lanka kari
Přidat do
Zadejte název skupiny
Uvařeno
Skvělý nápad! Přidejte fotku a inspirujte ostatní.
Přetáhněte sem fotku nebo klikněte pro výběr.
bez lepku
bez sóji
bez mléka
sezóna léto
sezóna podzim
Srí Lanka kari s fazolkami a exotickými kořeními – chuťový zážitek plný barev a vůní! Oslňte své chuťové buňky kombinací zelených a žlutých fazolek, kokosového mléka a kouzelného koření. Naučte se, jak snadno a rychle připravit lahodné jídlo plné exotiky a zdraví!
Janě projevila roztroušená skleróza v 19 letech. Kortikoidy musela užívala denně a bolesti očního nervu ji provázely ...
Ingredience
zelené a žluté fazolky
kokosové mléko
sušené kari listy
olej
kus celé skořice
černé hořčičné semínko
paprička chilli
kmín
česnek
kus cibule
trochu kurkumy
sůl
citrónová šťáva
Jak připravit Srí Lanka kari
Uvařte fazolky, ale nerozvařte je.
Na pánev dejte olej, rozpalte ho a přidejte nakrájenou cibuli, česnek, kari listy, kmín, hořčičné semínko, kus skořice, chili a vše osmahněte.
Přidejte vařené fazolky, trochu vody, sůl, kurkumu a kokosové mléko. Promíchejte a vařte do požadované konzistence. Nakonec přimíchejte do pokrmu trochu citrónové šťávy.
Posypte petrželkou a podávejte třeba s rýží.
Praktické
Před podáváním odstraňte skořici.
Nevynechte citronovou šťávu.
Nevynechte koření.
Podávejte s rýží.
Obměna
Sušené kari listy můžete obměnit bobkovým listem, který, jako skořici, před podáváním odstraníte.
Pokud nemáte žluté fazolky, použijte jen klasické zelené.
Děti
Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme olej a sůl a vynecháme pikantní koření.
Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?
1 člověk už poděkoval za článek. Oceňte práci autora také.
Jestli se v Indii používá bob, to opravdu nevím, ale záleží na tom velmi málo. Koření dokáže zázraky s jakoukoli přísadou a tak tato byla volba jasná. Po s...
Pikantní, kořeněné jídlo na indický způsob, který můžete podávat jak s rýží, tak jen s plackami. Zpracujeme do něj trochu větších, lehce přerostlých cuket,...
Cuketové sabdží je indický recept. Výborně do něj zpracujete i větší cukety. Na rozdíl od curry, sabdží je bez omáčky, řekněme, nasucho. Je to recept jedno...
Toto jídlo vás krásně zahřeje během chladných a pochmurných dnů podzimu a zimy. Koření je nezbytné, abyste dosáhli správné chuti, proto se snažte nic nevyn...
Vyzkoušejte tento recept na tempeh ovoněný omáčkou z pomerančové a citrónové šťávy. Jeho příprava je velmi jednoduchá a v kombinaci s opečeným fenyklem bud...
Buďte první, kdo napíše komentář