Domů > Výhody pro členy > Aktuální výhody

Stálá sleva na kurzy vaření a pobyty Paní Dýně pro rok 2024

Zveme Vás na víkendové kurzy vaření a pobyty v krásném prostředí městečka Spálené Poříčí. Pobyt v jedné z nejčistších částí Čech se krásně doplňuje se zdravou stravou, kterou pro vás s láskou připravuje Paní Dýně. Členové Klubu Jíme Jinak mají na všechny kurzy vaření Paní Dýně v roce 2024 slevu!

Kdo je Paní Dýně

Lenku Rojíkovou možná znáte pod přezdívkou „Paní Dýně“. Dlouhodobě se zabývá zdravou stravou a makrobiotikou – zhruba od roku 2000 – a ta ji zaujala natolik, že se jí mnoho let věnuje i profesionálně. Začínala s přednáškami s ochutnávkou v Plzni, vařila na pobytech a dětských táborech mimo jiné např. pro CK Duhový Koník nebo sdružení Integrální jóga a pravidelně jezdila se zdravým občerstvením na festivaly Miluj svůj život. V posledních letech se zaměřuje spíše na catering a kurzy vaření, kde se snaží lidem předávat svoje dlouholeté zkušenosti a praktické dovednosti.

Nabízí osvědčený model víkendových kurzů vaření, ve kterých se společně můžete zaměřit vždy na jednu oblast a komplexně ji probrat – teoreticky a hlavně i prakticky. Jedná se o systém stravy dle zásad Jíme Jinak. Velkou předností kurzů jsou malé skupinky stejně naladěných lidí, společná příprava všech jídel (snídaně, oběd, dezert, večeře). Tento přístup účastníkům umožňuje, že si každý může vše zamíchat, ohmatat, přivonět a ochutnat ve všech fázích přípravy jídla. Vždy je prostor pro dotazy a sdílení zkušeností. Paní Dýně vás učí vařit s radostí i lehkostí a zároveň efektivně využívat čas strávený v kuchyni, protože tam nikdo z nás přeci nechce být celý den.

Cukroví bez cukru?
Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to

Kurzy pořádá na zámku ve Spáleném Poříčí (Plzeň-jih). Začíná se vždy v pátek společnou večeří a končí v neděli po obědě a dezertíku. Členové Klubu Jíme Jinak mají na všechny kurzy vaření u Paní Dýně v roce 2024 slevu!

Nabídka kurzů vaření Paní Dýně

Základní intenzivní víkendový kurz vaření (č. 1)


Cílem tohoto kurzu je získat základní přehled o vyvážené stravě, sezónních potravinách, vhodných a nevhodných způsobech výběru a úpravy surovin a o zásadotvornosti i energiích potravin (jin a jang). Tématicky se zaměřuje na obiloviny, luštěniny, zeleninu a dezerty bez cukru. Mimo jiné se naučíte připravovat zeleninové vývary a správně uvařit různé formy miso polévek. Dozvíte se, jak správně používat základní mořské řasy, sůl, sójovou omáčku, umeocet, miso pastu a jak vyrábět speciální dochucovadlo „gomasio“.

Pokračovací intenzivní víkendové kurzy vaření

Cílem pokračovacích kurzů je prohloubení znalostí a zejména představení speciálních praktických postupů při přípravě zdravé stravy. Na pokračovací kurzy jsou přijímáni absolventi základního kurzu vaření.

  • Pokračovací kurz vaření č. 2
    Téma kurzu: kvásek a kváskové pečivo, seitan, amasaké

Na kurzu dostanete žitný kvas a naučíte se o něj pečovat. Představíte si základní recepty na slané kváskové pečivo (chleba do formy, chleba kynutý v ošatce, univerzální těsto na pizzu, langoše nebo ciabattu, chlebové placky) i sladké kváskové pečivo (lívance, vdolky). Naučíte se připravovat různé pomazánky – z tofu, hummus, zeleninové a luštěninové. Ukážete si dva způsoby výroby domácího seitanu a možnosti, jak si ho uchovat do zásoby. Naučíte se připravovat úžasný sladký fermentovaný dezert „amasaké“, čímž ušetříte spoustu peněz.

  • Pokračovací kurz vaření č. 3
    Téma kurzu: Jarní detoxikační strava

Připomenete si sezónnost potravin a detailně se budete věnovat jaru. Naučíte se, jak správně připravovat ideální jarní stravu, abychom nezatěžovali na jaře oslabená játra. Představíte si základní potraviny, které mají čisticí a detoxikační vlastnosti. Budete používat širokou škálu zelených zelenin, čerstvých natí i divokých bylin a naučíte se připravovat prospěšné saláty a klíčky. Mimo stravu vám Paní Dýně doporučí i další metody a jednoduché přírodní léčebné postupy, které jsou pro naše tělo očistné. Proberete téma půstů a podmínky jejich bezpečného provedení. A dojde i na téma hubnutí, které samozřejmě není o hladovění…

  • Pokračovací kurz vaření č. 4
    Téma kurzu: Strava jako lék – domácí léčebné prostředky

Na čtvrtém kurzu se budete více věnovat vašemu tělu – teoreticky se zaměříte především na naše zažívání, protože správně fungující zažívací systém je základem našeho zdraví. Budete mluvit o zdravotních problémech, nemocích, alergiích, plísních apod. s pochopením toho, jak vznikají a jak se z nich můžeme „vyléčit“. Prakticky si ukážete základní léčebné prostředky – nejrůznější léčebné nápoje a obklady – a proberete pravidla jejich užití.

Pro koho jsou kurzy určené a jak je rezervovat

Na kurzy Paní Dýně jsou zváni všichni – začátečníci i ti, co takhle už pár let vaří, ženy i muži, mladí i dříve narození.

Aktuální nabídku kurzů najdete tady

Rezervace kurzů:

Mgr. Lenka Rojíková, DiS.
tel. 776 815 273
e-mail: info@pani-dyne.cz
web: https://pani-dyne.cz/
Facebook: https://www.facebook.com/panidyne
Instagram: https://www.instagram.com/panidyne/

Výhoda pro členy klubu Jíme jinak

Členové klubu Jíme Jinak mají stálou slevu 200 Kč na stravu u Paní Dýně. Sleva se nevztahuje na další členy rodiny, pouze na aktivního člena Klubu a je nepřenosná. Slevu je možné uplatnit opakovaně na pobytech a kurzech vaření o minimální délce 2 dnů (rozuměj 2 noci). [přihlaste se]

 

Reference účastníků

Bylo to prostě fantastické! Od začátku až do konce jsem si užila každou minutu. Vše probíhalo v tak příjemné a uvolněné atmosféře, že mi přišlo, že se všichni známe odjakživa, že jsme naladěni na stejnou strunu a prostě se náramně bavíme vařením. Děkuji za Tvoje úžasné znalosti, za Tvoji trpělivost a vůbec za celý, tak skvěle zorganizovaný kurz. Naučila jsem se hodně nových věcí a co hlavně – pochutnala jsem si! Těším se, že se zase potkáme na některém z dalších kurzů, které budeš pořádat. Kurz vaření s Paní Dýní je totiž víc, než jen kurz vaření :-)
S vděčností, Eva E.

Nám se líbilo moc, chutnalo maximálně a určitě budeme doporučovat a klidně bychom přijeli zase. Ubytování obyčejné, ale dobré, vše čisté, pohoda. Byla to oáza klidu u Vás v Poříčí :-) (Eva Cikrytová, web Jíme Jinak)

Lenky kurz vaření byl pro mě krásným propojením nových chutí a způsobů vaření o nichž jsem neměla ani tušení. Program byl nabitý, nudit se rozhodně nestihnete. Častokrát jsem se přistihla s výrazem úžasu, jaká je škoda, že jsem to nevěděla dříve. Líbí se mi Lenky laskavý a nenásilný přístup. Nic není dogmatické a nechává prostor, abychom si recepty uchopili po svém a zkoušeli si různé variace. Z organizačního hlediska bylo vše na podtrženou jedničku, líbilo se mi také prostředí krásného zámku ve Spáleném Poříčí. Mám v plánu se přihlásit na pokračování kurzu a rozšířit si nabyté zkušenosti, které teď s láskou uplatňuji i ve své kuchyni. Ali S.

Leni, chci poděkovat tobě, za to, že jsme se potkaly a trochu i poznaly. Bylo to pro mě velice dobré rozhodnutí, že jsem se kurzu zúčastnila. Intenzivní kruz vaření byl naprosto úžasný, ve velmi příjemném prostředí zámku Spálené Poříčí a super skupinou žen. Leni, předala jsi nám spoustu svých skvělých receptů, tipů a triků, jak vše připravit a ušetřit si čas, a jak vykouzlit neuvěřitelné dobroty. Je to úplně o něčem jiném, být osobně zapojena do vaření, pod vedením zkušené kuchařky, než jen vařit doma podle receptů. Tento kurz mi dal hodně, i když vařím makrobiotiku již několik let. Na kurzu jsem si uvědomila některé aha momenty, které jsem před tím nepovažovala za důležité. Doporučuji tento kurz všem, kdo chcete zvládat zdravé a chutné vaření a nevíte jak a s čím, a z které strany začít. Kurz utekl rychle jako voda a všechny jsme se rozjížděly domů s nadšením, vše znovu vyzkoušet a pochlubit se, co všechno jsme se za tyto dva dny naučily. Leni, děkuji ti za tvé velké srdce předat a podělit se s ostatními o své znalosti, zkušenosti, recepty, báječnou atmosféru a prostě vytvořit ten nej víkend nám všem. Pavla Z.

Ahoj Lenko, moc děkuji za kurz. Byla jsem spokojená, protože jsem dostala to, co jsem očekávala. Prostě jsi dodržela to, co slibuješ v anotacích kurzu. A to není málo. Nemálo lidí dnes dělá pravý opak. Přijedeš na kurz a lektor se zeptá: “Tak, co byste chtěli vědět?” a v tu chvíli je to úplně o něčem jiném. Takže co slíbíš, držíš. To pro mě bylo důležité. Chtěla jsem vidět, jak pracuje profesionál a viděla jsem to. Chtěla jsem poznat nové chutě a stalo se. Tvoje vedení lidí je laskavé. To bylo také důležité. Tvůj klid a nadhled. To hladilo. A nakonec jsem si vyzkoušela po 37 letech spát na pokoji bez sociálního zařízení. To pro mě bylo také dobrodružství. A ještě za něco. Upozornila jsi nás na zajímavosti z okolí. Váš les Obecník je les léčivý. Díky. Marie H.

PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

27 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Dobrý den. Jak se dá přihlásit do pobytového kurzu vaření Paní Dýně?
Nikde jsem to tady nenašel.
Hezký večer. Karel 🌹😋

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

24
16

Mé oblíbené skleněné nádobí

Od té doby, co bydlíme na Sázavě, mám v kuchyni čím dál tím víc skleněných kousků nádobí. Na vaření, na servírování, na bylinky, na vodu…Tohle jsou m...
16
21

Užijte si léto v domě u moře – ušetřete přes 5.000 Kč

Pokud hledáte poklidné, bezpečné místo u moře, blízko pláže, s bazénem a venkovním posezením, jste tu správně. Dům i okolí je vhodný pro rodiny s dětmi. Ne...
15
4

Econea – přírodní kosmetika a eko drogerie – sleva pokračuje

Skvělá zpráva pro milovníky eko kosmetiky a eko drogerie. I v roce 2024 můžete využít slevu 10% v e-shopu Econea. Šetřete přírodu i peněženku – jako ...
19
3

Herbavia – přírodní produkty pro vaše zdraví se slevou pro Klubáky

Společnost Herbavia je výrobcem kvalitních a čistě přírodních produktů, kterými můžete ještě více podpořit svoje zdraví. Pro členy Klubu Jíme Jinak jsme do...
29
2

Airtender – elektrický vakuovací set se slevou pro Klubáky

Vaříte si luštěniny a obiloviny do zásoby, abyste si zkrátili přípravu jídla? Díky systému Airtender můžete prodloužit jejich trvanlivost. Tento důmyslný s...