Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to
Postup
- Na oleji si dozlatova osmažíme cibulku. Přidáme větší špetku soli.
- Přidáme na kostky nakrájený tempeh a na kolečka pórek a restujeme, až pórek změkne.
- Zasypeme mletou paprikou (případně i kmín, pokud ho zelí neobsahuje) a ještě minutku smažíme.
- Přidáme okapané, nakrájené kysané zelí (případně i uvařené kroupy) a mícháme cca 3-5 minut.
- Až je vše hotové, ochutnáme a případně přidáme kapku umeocta.
Praktické
V originálním receptu se staročeské zelí podávalo s kroupami – buď k tomu zvlášť jako příloha, ale často se zamíchaly do pokrmu přímo při přidávání zelí (tj. ve 4. kroku). Můžete ale použít jakoukoliv jinou obilovinu nebo i knedlík.
Obměna
Místo pórku je výborná i kapusta nebo hlávkové zelí na nudličky. Tempeh lze nahradit uzeným tofu.
PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Komentáře
Dnešní večeře… Jáhlový knedlík zbyl od oběda, zelí v cukuletu uvařeno… Dobrota😊 Děkuji za recept❤️
Tak toto je ina dobrota a doslo a za 15 minut! Fantasticke!