Domů > Zdravé recepty > Zelenina a saláty > Teplá

Steak ze zelí

Uvařeno
bez lepku
bez mléka
bez vajec
sezóna podzim
sezóna zima

Steak nemusí být vždy jen z masa, že? Tento šťavnatý plátek zelí je velmi chutný a zamilujete si ho.

Ingredience
  • zelí
  • sójová omáčka tamari
  • olivový olej
  • lisovaný česnek
  • sladká paprika
  • pepř
  • sůl
  • voda
  • konopná semínka
  • čerstvá petrželka

Katka má jedno dítě živené od malička jinak, druhé přeučené. Má zkušenosti se školkou i se školou. Sama brala léky na...

Jak připravit steak ze zelí

  1. Velmi jednoduché. Zelí nakrájejte na plátky.
  2. V míse smíchejte sójovou omáčku, česnek, papriku, pepř a olej a zelí potřete z obou stran
  3. Vložte do trouby a pečte. Když je vršek dobře upečený a vybarvený, otočte a znovu namažte omáčku. V polovině vaření můžete také polít trochou vody.
  4. Na talíři posypte petrželkou a konopnými semínky.

🚀Začíná jarní očista - tento týden!
Proměň se ze zimní medvědice v jarní gazelu! 😁

Ráno plná energie, pleť jen září, oblečení ti padne a tělo šlape jako hodinky - Pojď do toho!

Praktické

  • Pečte na teplotu asi 200 stupňů.
  • Podle nutnosti ho můžete během pečení i trochu podlévat, ale opravdu malinko aby se nerozvařil. Steak má být měkký, ale musí držet pohromadě.
  • Vybírejte pevné hlávky zelí, střední velikosti.

Obměna

  • Zkuste červené zelí.
  • Olej můžete dát i jiný, skvěle se hodí sezamový.
  • Takto se dá připravit i květák.
  • Posypka může být i s mandlemi, piniovými oříška, prostě něco křupavého.

Děti

  • Nutno ubrat koření a sůl.

 

 

🌱 PS: Začni svou jarní proměnu!

Probuď energii a uprav jídelníček. Uvidíš, že i na jaře se můžeš cítit skvěle! Začínáme 8 týdenní Jarní očistu. Přidej se do skvělé party - už za pár týdnů uvidíš výsledky.

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?

72 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Skvělý recept, dělám již podruhé. Zelí můžu jíst jen tak, samotné, protože zelí miluju. Dokonale se hodí např. šťouchané brambory. Jsem vegan, takže pro mne naprosto vyhovující a chutné jídlo. Děkuji. 😁

Jeronýmka
4. 12. 2022

Vyzkoušela jsem tento recept, chuťově dobré, ale i když jsem pekla dlouho, přesto zelí nebylo měkké. Zdá se, že bych to musela nechat péct velice dlouho. A to nemám ráda, protože tím pádem je zelí při 200°C vysušené a navíc je vršek lehce připálený, tím pádem hořký. I když jsem trochu musela přilít vodu, i přesto bylo zelí neuvařené.

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Carpaccio z řepy Chioggia

Lehké, osvěžující a rychlé letní jídlo plné barev, při jehož servírování se můžete vyřádit vy i vaše děti.

Pečené křupavé cukety

Máte nadúrodu cuket a nevíte, co s nimi? Zkuste tento jednoduchý a výtečný recept na zdravou chuťovku, kterou jistě okouzlíte i vaše hosty.

Cuketové sabdží

Cuketové sabdží je indický recept. Výborně do něj zpracujete i větší cukety. Na rozdíl od curry, sabdží je bez omáčky, řekněme, nasucho. Je to recept jedno...

Citronová kaše s pikantním tofu

Letní recept vonící po sušeném citronu, který využijeme i v zimních měsících do čajů a jako dochucovadlo.

Dýňové kari

Dýně je královnou tohoto ročního období a pokud si z ní připravíte tohle kari, určitě si ji zamilujete.

Podzimní kaše s pečenou zeleninou

Lahodná rýžová kaše s vynikající pečenou zeleninou, která vás potěší a v chladných dnech i příjemně zahřeje. Ideální také jako zdravá snídaně.