Čerstvá cibulka

Gnocchi alla romana se zimní zeleninou

Gnocchi alla romana ve veganské verzi? Ano, jde to perfektně. Vyzkoušejte.

Vietnamské bezlepkové cá kèo chay

Cá kèo chay by v překladu mohlo znamenat víceméně něco jako veganské ryby. A ono to opravdu tak chutná. Tak pojďme společně navštívit Vietnam.

Čočkové plátky

Tyto plátky jsou báječné! Zvenku křupavé, uvnitř měkké, doplněné lepkavou omáčkou typickou pro asijská jídla.

Zelený Ramen

Polévka Ramen je požitek. Dá se krásně obměňovat a tudíž není nikdy nudný.

Podzimní Dolsot Bibimbap

Podzimní Dolsot Bibimbap – korejský pokrm plný barev a chutí, který si každý promíchá podle své chuti. S křupavou kůrkou na dně hrnce a lahodnou omáč...

Okara kuličky

Měkkoučké a vláčné kuličky, na jejichž přípravu krásně využijeme drť zbylou z výroby z domácího oříškového mléka. Musím říct, že tohle jsou zatím ty nejlep...

Tofu Katsu Curry

Křupavé tofu a krémové kari, skvělý lehký oběd nebo večeře. Na tomto jídle si jistě pochutnají i ti, kteří zatím nemají tofu příliš v oblibě.

Obložené placičky

Jednoduché a rychlé placičky, které přijdou vhod, když je chuť na nějaký slaný snack.

Korejské Kimchi vegan

Na kimchi je na webech spousta receptů, já jsem si přizpůsobila tento z jedné korejské kuchařky a poveganštila jsem si ho. Kimchi už dělám tímto způsobem, ...

Korejský salát Pa Muchim

Pikantní korejský salát z čerstvé jarní cibulky Pa Muchim. Rychlé, bezlepkové, čerstvé a jednoduché na přípravu. 

Mrkvová indická raita

Pro milovníky indické kuchyně, koření, rychlých receptů – raita, osvěžující indický salát, tentokrát z mrkve.

Vegoyaki s shiitake

Tyto lahodné, lepkavé kuličky jsou neuvěřitelné. Cestuji do Japonska po svém – představuji si jídla a chutě, které s největší pravděpodobností nikdy ...