Domácí zelenina

Teplý vánoční předkrm

Přestože brokolice Romanesco nepatří mezi tradiční česká vánoční jídla, určitě nikoho nezklame a na vánočním stole si najde své místo. Už jen proto, že jej...

Tofu na fenyklu

Připrav si lahodné tofu na fenyklu s pikantní omáčkou plnou exotických chutí. Tofu pečené do křupava a podávané s rýží nebo nudlemi je skvělou alternativou...

Batátová polévka

Pikantní polévka, která vás spolehlivě zahřeje během chladných podzimních dnů.

Plněné shishito

Tyto plněné papričky jsou velmi “žravé”, chutnalo všem a jen se po nich zaprášilo. Příjemný snack, který se hodí i pro slavnostní stůl nebo na ...

Kořeněný patizon

Lahodný a jednoduchý pokrm, který spojuje jemnou chuť zeleniny s voňavým kořením. Další tip, jak využít v kuchyni úrodu patizonů.

Zahrada v září a říjnu – děláme zásoby na zimu

Září i říjen jsou ve znamení uskladňování ovoce a zeleniny. Tento rok je to dost o kličkování mezi dešti. Jsem moc ráda, že jsme za ty roky půdu přeměnili ...

Akvaponie – šance pro budoucnost

Čím dál tím víc se řeší otázka, zda a jak do budoucna nahradit klasické konvenční zemědělství, které není dlouhodobě udržitelné. A jako jedna z možností se...

Gaji Bokkeum

Recept pro milovníky korejské kuchyně a pikantního jídla. Korejská klasika vhodná pro léto.

Co vysít v červenci a srpnu

Sklízet ze zahrádky je možné i v zimě, sezóna nekončí poslední letní sklizní. Sklízejte i v zimě. Právě teď je čas na výsev zimní zeleniny!
27
1

Jedlý balkón

Chcete si vypěstovat vlastní bylinky a zeleninu, ale nemáte zahrádku?  Nevadí, pěstujte na balkóně.

Zahrada v květnu

Květen je nejdůležitější měsíc pro vysazování rostlinek z předpěstované sadby, kterým by vadily nízké teploty, případně mrazíky.

Rýže s bobem

Opět musím děkovat zahradě, že mi dala pořádnou část mého oběda – čerstvý bob, čerstvý česnek, čerstvou petrželku a mátu, díky kterým vzniklo vynikaj...