Ekologické zemědělství
Pohanka: Prohřátí a energie
Přinášíme vám článek o pohance, tradiční potravině z chladných oblastí střední Asie s mnoha zdravotními benefity. Dozvíte se, jak ji konzumovat pro zvýšení...
2
3
Divoký koutek zahradníkovi navzdory
Znáte to také? Na jaře zrytou půdu pohrabete, všude krásně čisto, nikde ani lístečku plevele a s prvními teplými dny to začne. Nestíháte okopávat, jednotit...
2
4
Voda se brzy stane novou ropou: sucho už ničí i Česko
Katastrofa, se kterou se počítalo až v roce 2050, dorazila dříve a trpí jí celé Česko. Sucho. Nelze ho přehlédnout. A bude to ještě horší. Řeky dosahují hi...
klub
3
Pod lupou: pesticidy – co jsou zač a jejich vliv na nás
Co vlastně pesticidy jsou, většinou víme jen přibližně, a že s nimi není všechno úplně v pořádku, to také spíše jen tušíme. K čemu jsou dobré a čím škodí? ...
7
6
Toto je úskalí živočišné produkce – přivíráte nad tím oči?
Násilí a bezohlednost nejsou v dnešním světě vnímány jako přípustné způsoby chování. Avšak stačí se podívat, jak zacházíme s hospodářskými zvířaty, a iluze...
Ošetření a dodatečné úpravy bio i nebio potravin (2. díl)
Obsahuje rýže v bio kvalitě mastek? Voskuje se? Jak se bio potraviny ošetřují před škůdci? Chemicky jako konvenční potraviny? A je pravda, že se bio obilov...